Zaharova zaboravila da je Rusija podržala sankcije protiv SFRJ i SRJ

Ostavite komentar


  1. Da,ali ove sankcije nisu uvedene preko UN nego ih je Zapad uveo smatrajući da on na to ima pravo.

  2. I ovde smo zaboravili koga je S.M. podrzao ’91 u onom pokusaju puca protiv Jeljcina. Karma is a bitch.

  3. Санкције је подржао само западни свет (Америка,Канада, Британија, ЕУ, Јапан и Аустралија), сви остали нису подржали санкције – Средња и јужна Америка, Африка, цео арапски свет, цела Азија, Турска…

  4. Bobi
    14. aprila 2022. u 20.43

    Ako Danas pise,sigurno je tako.

    E, pa nemoj da čitaš Danas, ako mu ne veruješ,čitaj Kurir, Alo i druge

  5. Za sve one koji kazu kao „Pa to je bio Jelcinj,Putin ne bi“ da se prisete da je 2006.god Rusija finansirala kampanju za nezavisnost CG i prva priznala tu nezavisnost. Tad je Putin bio, ne Jelcinj ! A nije Jelcinj bio ni 1908.god kad su podrzali aneksiju BiH od strane Austrije i jos puno puta u istoriji.

  6. Nemoj samo da nam niko pa ni ona drzi lekcije jer se radi o zemlji koja nam je kroz istoriju daleko vise puta okrenula ledja nego pomogla i to u kljucnim momentima. Rusofili i svi ostali koji verujete u deda mraza malo citajte i bolje se informisite. Necemo sigurno biti crna rupa na kontinentu.

  7. Savjet za ljudska prava i nije bog zna što . Ljudska prava su na marginama,malo kome bitna .

  8. Tokom celog Jeljcinovog mandata bio je premijer. Rusija 1999 nije stavila veto na akciju UN-a pod podrugljivim nazivom „Milosrdni Anđeo“ , već su bili „suzdržani, kao i „braća“ Kinezi.

  9. @Bobi
    14. aprila 2022. u 20.43
    Ako Danas pise,sigurno je tako.

    Pa ti veruj Kuriru. To je tvoj maksimalni opseg razmisljanja.

  10. Велике силе увек гледају само своје интересе! Ми смо колатерал.

  11. Haha “to je Jeljcin, ne Putin”. Ok, a ovo poslednje, da se Rusija 1999. povukla sa Kosova? Tad je bogme Putin bio. Inače, za LirBg – sve jedno da li se zvala Jugoslavija ili Srbija, sankcije su pogodile i tebe i mene i naše bližnje i daljnje. Tako da nemoj mi tu sa tehnikalijama.

  12. Zaharova ne prati puno istoriju ili je zaboravila da je Rusija inicijator Sanstefanskog sporazuma kojim se pravila velika Bugarska i Srbija na nivou Beogradskog pašatuka. Da ne beše Berlinskog kongresa i naših neprijatelja Nemaca, Francuza i Engleza ostala bi nam Avala kao najviša planina.

  13. Да није било Русије, Срби би данас били једини геноцидни народ на свету!

  14. Istine radi: Rusi nas nisu podrzali kadgod su bili na koljenima i pokusavali se dodvoriti Zapadu i „zlatnom teletu“ na sopstvenu stetu. I nije imala nikoga za bilo kakvu podrsku. Srbija je danas ipak mogla da bira, barem zato sto bi imala i podrsku i dijelom ekonomsku korist od Rusije…

  15. Jel „podržala“ znači isto što i „nije stavila veto“? Da li je glasala za ili uvela sankcije? Sa ovakvim izveštavanjem samo provocirate bes naroda. U naslovu piše jedno, u tekstu drugo.

  16. Srbija nikada nije imala konkretnu korist od Rusije,nikada!!!!Procitajte nesto rusofili,ili neka vam neko procita,posto ne verujem da ste narocito pismeni.Istorija je cudo,ako zelis nesto da naucis.Pink i Happy nisu informativne televizije,ne znam da li su vam to rekli?!?

  17. Brzo smo zaboravili akcije momaka iz centra u Nišu na deminiranju „poklona“ naših zapadnih partnera, kao i spasavanje naroda u Obrenovcu tokom poplava.

  18. GRADANI I GRADJANKE SRBIJE, NE BUDITE VEĆI RUSI OD RUSA. VODITE RAČUNA O SEBI I DRŽAVI U KOJOJ ŽIVITE.

  19. List Danas, njegove urednike i čitaoce treba podsetiti na promenljivost političkih prilika, ali i istorijski hod jedne nacije, i načela vertikale nacinalne svesti čiji elementi nisu podložni promenam na kraći i srednji rok.
    1992 godina kojom se „operiše“ je godina raspada SSSR, kao i SFRJ…, proticale su godine do konsolidacije nacionalnih država, moderne Rusije i moderne Srbije.
    Crna Gora je zaista primer koji narušava svako pravilo…, ali sankcija državi kao što je Crna Gora ne može da sprovede Srbija, poput Rusije koja sprovodi sankcije nad Ukrajinom.
    Vođenje politike „drugim sredstvima“ nije samo pravo međunarodne vojne i političke alijanse – NATO, i država članica, nego je to pravo drugih sila.
    Svaka je sila „do vijeka“.
    Batina ima dva kraja…

  20. Nije bez razloga ona narodna“Koga Kina hrani i Rusija brani…“Neka ovi rusofili prelistaju malo istoriju i uvere se koliko su nam pomogli Rusi,nego su uvek gledali svoje interese i da nas prodaju za dolare koje su uvek obožavali iako su kapitalistički!

  21. Srbija može da osudi Ukrajinu što se tako bezočno brani od ruske agresije.

  22. VoTKa
    15. aprila 2022. u 08.09
    Brzo smo zaboravili akcije momaka iz centra u Nišu na deminiranju „poklona“ naših zapadnih partnera, kao i spasavanje naroda u Obrenovcu tokom poplava.“

    Na razminiranju su ucestvovali i drugi, ne samo Rusi. Sto se tice poplava, takodje sam pratio sta se desava. EU je ponudila pomoc u ljudstvu i sredstvima koje je morala da odobri Vlada Srbije, a ponuda je usledila 4 sata posle vesti o poplavama. Rusi su prvi dosli jer su njih prve pozvali i slikali se veo dan sa njima i ambasadorom. Tek posle toga je dozvoljena pomoc iz EU. Reda radi, osim Hrvata, Grka, Slovaka i svih istalih, Francuzi su poslali celu svoju profesionalnu jedinicu za borbu protiv poplava kojom je komandovao neki pukovnik ili podpukovnik, zaboravio sam. Imali su i svoja plovna vozila. Toliko o tome. Nekome je jako bilo potrebno ono slikanje sa Rusima na aerodromu, a o drugima je tek poneko pisao, iako su ucestvovali znacajnije od Rusa, ali novinare ro nije „interesovalo“. Propaganda ili ne? Ako ne, zasto ne?

  23. Браво за КУРИР….пардон: Браво за ДАНАС!

  24. Ne samo da su glasali za sankcije,nego su ih se i striktno pridrzavali.Nidu pristajali ni na zaobilazenje sankcija za izboz nase robe preko Makedonije.

  25. A ko su vaši iskreni prijatelji!isti aršin kao Vučic“prijatelji u muci,bedooooo!!!

  26. Vlast koja je sad u Rusiji nije podrzala sankcije u to vreme. Tako da je to proslo i treba podrzavati odnose koji su sa Putinovom vlasti.

  27. Ma i da nisu, da se razumemo svako gleda svoj interes, zato treba da im udarimo sankcije ako hocemo da budemo deo EU! Ostali kome smeta neka idu u Rusiju pa neka tamo rade i voze Volgu!

  28. Koliko će da košta gas kad im uvedemo sankcije? Koliko će cene tek da porastu? Ako ne uvedemo, isto, koliko će to tek da košta? Ne valja nikako. Šta će manje da boli to treba uraditi.

  29. Bombardovanje SR Jugosalavije je izvrsilo 19 drzava bez odluke UN. Na taj nacin je tih 19 drzava djelima pokazalo svoju ljubav prema srpskom narodu. I nakon svega svakom na svetu je jasno da Srbija nikad nece uci u NATO niti u EU.

  30. Jeste Jovo ako hocemo da budemo deo EU da onda lupimo sankcije rusiji pa onda da se prizna i Kosovo a kada smo vec kod autonomne pokrajne neka se i vojvodina otcepi u miru cisto ono da budemo sigurni da cemo da „mozda“ udjemo i da nas omalazavaju u svakom slucaju znaci nikako necemo biti ravnopravni clan i ima samo da se jos vise uvlacimo u dugove (za to ce nasi poltronasi da se lepo pobrinu) i sta bi jos mogli na nasu stetu da uradimo za moguc ulazak u EU ajde dajte jos koju ideju.

  31. Mozete da pisete sta hocete,ali Rusija nam je u genima,a svako ko iole razume sta se u svetu desava,ona nam je jedina nad i spas

  32. To nije bila sadasnja Rusija a ni sadasnji politicki vrh Rusije. A nije bila ni ista Srbija, valjda sada kao „Balkanski ekonomski tigar“ moze da istrpi mnogo vece pritiske nego pre.

  33. Taj Jova sto mu je draza EU i sto ne bi da vozi Volgu ,samo fa zna da na zapadu ne tece med i mleko nego moras kao ja (u Francuskoj)da ustaje u 5h i vrti volan do sutradan u 00h a cesto i do 02h.i odrekne de puno toga jel i ovamo se jede i placaju obaveze.A sto se tice Volge kamo srece da se jos pravi i da se moze kupiti kod nas jel je ona i francuski Pezo u nivou Mercedesa.Pocev od smrdljivog psa Siraka pa nadalje Francuska je bila protiv nas.A za podsecanje i kralja su nam – gle cuda ubili u Marseju.da bi mogli da opljackaju zlato iz Borskih rudnika.

  34. Nidam to vec rekao a s’obzirom da je Danas selektivan i po njegovom kriterijumu i volji nije ova istina bitna nemora ni da objavi moj komentar tako ce mi ustedeti vreme ,ali ja ne zelim da im se uvlacim i pisem sto oni zele jel imam svoje JA i dostojanstvo koje nema cenu.

  35. Pa Vi ste ih kao opozicija podrzali,mislim,sankcije,kao vid otpora Milosevicevom rezimu,tako da nemojte da se puno dzilitate.

  36. Rusija je pre Usa priznala nezavisnost hrvatske i slovenije.Prvi Ekvador,4 Rusi ameri 7 po redu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.