aleksandar jovanović ćuta foto Miroslav Dragojevićfoto Miroslav Dragojević

Stranka Zajedno saopštila je danas da su strateška opredeljenja te stranke i njene političke pozicije bile jasne i kada su potpisivali sporazum o političkoj saradnji sa pokretom Ekološki ustanak, sporazum o formiranju koalicije Moramo, kao i dok su sa tim pokretom stvarali stranku Zajedno.

„U Zelenom dogovoru za Srbiju su jasno i nedvosmisleno navedene tri ključne tačke našeg strateškog opredeljenja, a to su: novi ljudi u politici, Srbija na Zapadu i rešavanje pitanja Kosova i Metohije u najkraćem roku“, navodi se u saopštenju te stranke, povodom izjava osnivača Ekološkog ustanka i jednog od tri kopredsednika stranke Zajedno Aleksandra Jovanovića Ćute.

Stranka Zajedno navodi da se u sva tri sporazuma, koje su potpisana sa Ekološkim ustankom, nalaze osnovni principi na kojima počiva njihovo strateško opredeljenje i koji su preuzeti iz Zelenog dogovora za Srbiju, a koje je i Ekološki ustanak prihvatio kao svoje politike.

„Naša politika je jasna i danas i mi od nje nećemo odustati, niti ćemo je menjati jer verujemo da je ona u najboljem interesu svih građana Srbije, a svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i politiku, da odstupi od dogovora i krene drugim putem“, dodaje se u saopštenju.

Jovanović Ćuta ranije je izjavio da on i kopredsednik stranke Nebojša Zelenović imaju različite stavove po pitanju Kosova, kao i da se kao Ekološki ustanak već dva puta ograđivao od stavova stranke Zajedno po tom pitanju, ali da će saradnja biti nastavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari