Zajedno: Vlast se uplašila naroda 1Foto: Z. S. M.

Stranka Zajedno ocenila je danas se vlast posle sinoćnjeg protesta u Beogradu protiv iskopavanja litijuma uplašila naroda i da je počelo osvešćivanje Srbije.

„Sinoćni protest je pokazao da se građani Srbije ne mogu uplašiti ni ucenama, ni lažnim pretnjama. Sinoć su na ulice izašli slobodni građani koji ne žele Rio Tinto u Srbiji i protiv su uzurpatora vlasti koji želi da uništi sopstveni narod“, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Ocenjeno je i da je to što je okupljene građane nazvala „raspalom bandom“ i preti im prijavama, samo pokazuje svu „nemoć ove nakaradne vlasti, njihovu uznemirenost“.

„Svesni su da sat otkucava poslednje trenutke njihove tiranije nad sopstvenim narodom. Ne postoji nijedan argument da se ne usvoji zakon protiv iskopavanja litijuma, ali je ovoj vlasti važniji njihov partijski i lični interes od njenih građana“, navodi stranka Zajedno i ističe da Srbija nije rudarska kolonija.

Oni poručuju da je sada potrebno da svi budu složni i zajedno da čuvaju snagu, jer je, kako ocenjuju,
osolobođenje blizu.

„Ovoj će tiraniji nesposobnih, korumpiranih ljudi doći kraj, ovi protesti pokazuju da je osvešćenje Srbije krenulo i da se neće zaustaviti. Uzmimo slobodu u svoje ruke, ova zemlja nema nikog osim
nas, mi se pitamo“, zaključuje u saopštenju stranka Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari