Zajedno za Srbiju Šabac: Građani finansiraju nestručne SNS kadrove 1Glavna ulica u Šapcu Foto: K.V. /Danas

“Gospodo, da li građani Šapca treba da finanasiraju vaše udarne SNS kadrove“, pita se u saopštenju Gradski odbor stanke Zajedno za Srbiju navodeći probleme u šabačkim Javnim preduzećima u kojima se na rukovodećim mestima nalaze kadrovi Srpske napredne stranke.

“Stanje sa gradskim zelenim površinama nikada nije bilo gore. Neredovno košenje dovodi do toga da grad izgleda više očerupan neko pokošen. Primera ima mnogo i to građani svakodnevno vide, pored marketa “Tempo” na ulazu u grad, trava je dva metra, Letnikovačka šuma nije nijednom ove godne u celosti pokošena, a centralno gradsko naselje Benska bara, neredovnim košenjem primorava upravnike zgrada da samostalno kose ispred svojih ulalaza”, ističu u Zajedno za Srbiju.

Ova stranka tvrdi da u Javno – komunalnom preduzeću “Stari grad” Šabac, nema ko da radi, jer su se, kako se navodi do sada zapošljavali samo rukovodioci, šefovi i poslovođe, ali ne i radnici, kao i da je neshvatljivo zašto su kupljeni električni usisivači koji su nepraktični i ne koriste se u radu, jer imaju preko 300 kilograma.

“U drugom Javnom preduzeću “Vodovod-Šabac”, u toku su radovi na dva izvorišta, a u pitanju je zamena sistema hlorisanja. Radi se o investiciji vrednoj 600 miliona dinara, ili oko pola miliona evra. Ceo posao je isplaniran mimo Plana i programa poslovanja za ovu godinu. To znači da struka iz Vodovoda nije planirala ovu investiciju jer očigledno nije vreme za nju” – kažu u Gradskom odboru stranke.

Radove na investiciji izvodi, i svoju opremu instalira firma “Sigma Kula”, za koju kažu da zasigurno postaje monopolista na tržištu Srbije po pitanju hlorisanja vode.

“Cena je više nego upitna kao i način planiranja posla. Drugi problem, vezan je za kadrovsku politiku preduzeća. Pred same izbore, rešenje o stalnom radnom odnosu, potpisao je Željo Krsmanović, funkcioner SNS-a, odbornik u Skupštini grada i pedsednik MZ “Jelenča”. Radno mesto na koje je primljen je sada tehničar na postrojenju za pečišćavanje otpadnih voda. Inače, od samog početka rada postrojenja, posao na njemu nose i vredno rade, radnici zaposleni na određeno. Pomenuti radnik je od samog stupanja na radno mesto jasno stavio do znanja da ne želi da radi poslove koje njegove kolege obavljaju. Zbog takvog ponašanja došao je u sukob sa šefom, ali izgleda da je vladajuća stanka u gradu jača od svakog sistema, pa takvog čoveka, koji je neslavno radio i u drugim firmama javnog sektora, nagrađuje rešenjem za stalno, “ ističu u sopštenju Zajedno za Srbiju.

Tvrde da su, nakon izbora, rešenja za stalno potpisali i drugi uvaženi funkcioneri Srpske napredne stranke.

“Milan Čolić, pozantiji kao Mlađa Borić, od samog dolaska u upravnu zgradu, do sada je izmenjao tri kacelarije i danas ostalim zaposlenima nije jasno zašto je nekoliko puta nagrađivan sa 20 odsto bonusa i zašto mu je dozvoleno da službeni auto koristi u stranačke svrhe. U poslednjih nekoliko meseci retko ga viđaju u firmi, a na kraju meseca isplaćen je sa punom satnicom. Čak i novoprimljeni kadrovi SNS-a negoduju što su baš ova dvojica prva dobila rešenje o stalnom radnom odnosu. Ostaje još da i da sin od čuvenog Ivice Živkovića potpiše rešenje, pa da se kompletira apsurd koji nije viđen od osnivanja Vodovoda”, navode u Zajedno za Srbiju.

Objašnjavaju da svi pomenuti svoju bahatost i ne kriju, već naočigled ostalih upravo ovako rade sa ciljem da zaplaše druge i da promovišu nagradu za svoju odnost SNS-u.

“Gospodo, da li građani Šapca treba da finanasiraju vaše udarne SNS kadrove? Da li javne nabavke za Javna preduzeća mora neko da pregleda i odobri? Zašto se igrate sa sudbinom ovog grada”, pitaju u GO Zajedno za Srbiju i traže da od gradonačelnika da odgovori na pitanje koju stručnu spremu ima “čuveni” bagerista sa mosta Nebojša Stojićević Jarin.

“Ovaj čovek nakon svake asfaltirane ulice, nalazi se tik uz gradonačelnika Šapca, a zvanično je rukovodilac JP “Infrastruktura”, što samima tim i zahteva određeni stepen stručne spreme. Nadamo se i odgovoru kakva je povezanost ovog funkcionera SNS-a sa firmom “Cer-progres” iz Šapca, registrovanom za radove u građevinarstvu, koje poslove za račun grada obavljaju i po kojim cenama”, kaže se u saopštenju Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju Šabac.

Više informacija iz ovog grada čitajte a posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari