Zajedno: Zabrana ulaska bivšoj vicepremijerki Crne Gore u Srbiju je još jedna bruka vlasti 1Foto: FoNet/Zajedno

Stranka Zajedno je danas osudila zvanični Beograd zbog zabrane ulaska u Srbiju bivšoj potpredsednici Vlade Gore Jovani Marović, te ocenila da su time obrukali Srbiju.

Zajedno, koja je u Srbiji opoziciona stranka, je u saopštenju, povodom jučerašnje zabrane Marović, zahvalila bivšoj vicepremijerki Crne Gore što je podržala proteste „Srbija protiv nasilja“.

„Izražavamo posebno ogorčenje zbog maltretiranja kojem je Marović bila izložena na beogradskom aerodromu“, piše u saopštenju.

Stranka Zajedno je vlasti Srbije nazvala „paranoičnim i bahatim vlastodršcima“, te ocenila da im je „malo bilo što su uglednoj gošći zabranili ulazak u zemlju, „već su je satima mrcvarili“.

U saopštenju je stranka navela i da su na aerodromu odbijali da Marović vrate pasoš, te da su je onemogućili da uđe u večernji avion i vrati se u Podgoricu.

„Još jednu bruku Srbiji napravili su… (oni) koji su uvereni da je politika to da ponižavate svakoga ko se ne slaže sa vama, ako verujete da vam ne može biti uzvraćeno istom merom“, dodala je ta strnka.

Naglasila je i da „neoprostivo ponašanje režima prema Marović nanelo ogromnu štetu inicijativi Otvoreni Balkan i, kako je ukazala, težnji da Crna Gora donese odluku o priključenju Procesu.

U saopštenju je stranka Zajedno uputila izvinjenje Marović, kako je navela, u ime slobodne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari