Zakazana konstitutivna sednica Skupštine Negotina 1Foto: www.wikipedia.org

Danas bi Negotin trebalo da dobije novo opštinsko rukodovstvo, budući da je najstariji odbornik, Slavoljub Nikolić, za današnje prepodne zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Negotin.

Na kojoj, pored ostalog, treba da budu izabrani predsednik i zamenik predsednika Opštine Negotin, predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine, članovi Opštinskog veća i postavljen sekretar SO Negotin.Naravno, pre toga će u skladu sa propisanom procedurom biti potvrđeni mandati novih odbornika i prezentovan izveštaj izborne komisije o sprovedenim izborima 24. decembra.

Novi saziv negotinskog lokalnog parlamenta čini 45 odbornika sa dve liste – „Aleksanadar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“ koja je osvojila 36 mandata i „Demokratska stranka – prim. dr Miomir Petrović-Moma“ koja ima 9 mandata. Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama najviše šansi da ostane na čelu opštine ima Vladimir Veličković, aktuleni predsednik Privremenog organa, a pre toga predsednik opštine Negotin. Ostala kadrovska rešenja su ipak nepoznanica.

Podsećamo da su lokalni izbori u Negotinu održani 24. decembra 2017.godine, a prethodila im jekrajem oktobra ostavka predsednika opštine Vladimira Veličkovića. Za odbornička mesta u lokalnom parlamentu konkurisali su kandidati sa četiri predate i potvrđene izborne liste. Prema izveštaju opštinske izborne komisije na izbore je izašlo 37,74 odsto upisanih birača. Za izbornu listu broj  „ Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić“ glasalo je 71,04 procenta birača, dok je za izbornu listu broj  „DS – prim.dr Miomir Petković Moma” glasalo je 18,73 odsto birača. Preostale dve izborne liste čiji su predlagači bile grupe građana ostale su ispod cenzusa budući da je  za listu broj  „Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković“ glasalo  3,60 odsto  birača, a  za listu „Negotin bez korupcije“ 4,05 odsto birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari