Zakazana sednica Skupštine na kojoj će se birati Ana Brnabić za predsednicu parlamenta 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije, u 14. sazivu, zakazan je za ponedeljak 18. mart, saopšteno je danas iz parlamenta.

Sednica je prvobitno bila zakazana za danas u 11 časova, ali je pomerena za sedam dana u nedelju uveče posle sastanka predsednika Srbije sa liderima stranaka koje su do sada činile vladajuću većinu.

Prema ranijim najavama, na dnevnom redu biće izbor predsednika parlamenta, a za tu funkciju kandidovana je potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić.

Predlog da za predsednicu parlamenta bude izabrana Ana Brnabić stigao je u parlament u petak 8. marta, a izvestilac za tu jedinu tačku dnevnog reda biće šef Poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov.

Sednica je odložena za sedam dana kako bi, prema rečima Vučića, bili izabrani i potpredsednici parlamenta i sva ostala skupštinska tela i sve bilo spremno za izbor nove Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari