Zamenik komandanta KFOR-a: Pripremljeni smo da se pozabavimo svakim važnim bezbednosnim pitanjem 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Zamenik komandanta KFOR-a Federiko Bernaka je danas tokom sastanka sa predstavnicima Srpske liste rekao da misija NATO-a na Kosovu ima vidljivo prisustvo širom Kosova i da je dobro pripremljena da se pozabavi svakim pitanjem važnim za bezbednost.

Kako je saopšteno iz KFOR-a, delegaciju Srpske liste je predvodio predsednik te stranke Zlatan Elek, a na sastanku su izneti stavovi o najnovijim bezbednosnim dešavanjima, uključujući i one na severu Kosova.

„General Bernaka je saslušao zabrinutost koju je izrazila delegacija. On je naglasio da KFOR ima vidljivo i fleksibilno prisustvo širom Kosova i da je dobro pripremljen da se pozabavi svakim važnim bezbednosnim događajem“, navodi se u saopštenju.

Bernaka je, dodaje se u saopštenju, ponovio „nepokolebljivu posvećenost misije“ da doprinese bezbednosti i stabilnosti za sve ljude koji žive na Kosovu, u svakom trenutku i na nepristrasan način, u skladu sa mandatom koji su joj dale UN.

„S tim u vezi, KFOR nastavlja da u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU“, ističe se u saopštenju.

Kosovska policija je juče zatvorila srpske „paralelne strukture“ u četiri opštine na severu, na šta su reagovali međunarodni predstavnici koji su akciju vlasti Kosova opisali kao jednostranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari