Zapaljen automobil i poljoprivredne mašine u Štrpcu na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Svakodnevno se redjaju slučajevi neverovatne „multietničke ljubavi“, koju Albanci pokazuju prema Srbima na Kosovu i Metohiji. Kada je ta „ljubav“ toliko velika i vrela, Albanci je „overavaju“ paljenjem imovine Srba i „Molotovljevim koktelima“? Očekujem da se, kao i toliko puta do sada, javi „Adil Bajrami“, ili „Djuka A.“, i pozove nas da ne žurimo sa zaključkom već sačekamo istragu kosovske policije, koja će utvrditi „istinu“ uz otvorenu insinuaciju da su to Srbi sami sebi uradili. Kao i toliko puta do sada. I šta se redovno dešava? Ako neko ove zastrašujuće svakodnevne zločine, koji se odvijaju prema Srbima na Kosovu i Metohiji, nazove pravim imenom, on širi mržnju i netrpeljivost i, u krivom svetlu prikazuje albansko društvo koje smatra da je steklo „prirodno pravo“ na teror lokalnih Srba. Da li ćemo i ovaj slučaj da okarakterišemo kao još jedan, od milion drugih, izolovanih slučajeva, „šačice ekstremista“?

    1. Dobro, evo, javljam se, naravno da te neću razočarati. Koliko se „dopisujemo“ na kraju ćemo postati prijatelji.
      A sad o ovom najnovijem zločinu. Naravno da je etnički motivisan.
      Iz razloga koje ovde ne bih navodio, ja se isto toliko koliko i Srbi, bojim „razgraničenja“ zato što će to dati krila ovakvim zločincima da nastave sa ovakvim a verovatno i gorim zločinima. Verujem da ne moram objašnjavati zašto, ko ista zna o mentalitetu balkanskih plemena (ne raduj se prerano, na sve narode se odnosi, sa izuzetkom Slovenaca) jasno mu je.
      A što se tiče da Srbi sami sebe pale, ubijaju i sl.izvinućeš ali ja to nikada ne bih rekao.
      Dosta je bilo „Markala“ za milion godina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.