Započeto stvaranje velike narodne koalicije

Ostavite komentar


  1. По мојој процени, имаће мање гласова на изборима него што је било присутних на састанку.

  2. Podržimo i ohrabrimo bilo koji napor da se formira narodna koalicija. Nemojmo emitovati zlurade tekstove i negativnu energiju.

  3. Velika narodna koalicija je veoma vazna jer jedino tako /okupljanjem opozicije/ moze da bude sprecena kradja na izborima, za koju smo mislili da je nestala posle odlaska sa vlasti Slobodana Milosevica. Nazalost, ona je u vreme povratka na vlast SNS /SRS/ i SPS postala samo skrivenija i teze dokaziva /sofiscitiranija/.

  4. Избори су украдени 2000. године, када је руља провалила у дом народне скупштине и уништила изборни материјал, како крађа не би могла бити доказана а пуч добио привид легитимности.

  5. "Podržimo i ohrabrimo bilo koji napor da se formira narodna koalicija." Zlo i naopako! Šta uopšte znači to "narodna koalicija"?! Koalicija bez politike i bez ideje, ali pošto je "narodna" onda mora da je OK? Koalicije moraju da imaju nekakav program i cilj – sam njihov ulazak u Skupštinu biračima ništa ne znači. I zašto "narodna" – pa valjda se "naš narod" izborio za to da ima Skupštinu i da ima slobodne izbore i da bira ko će da ga zastupa i u Skupštini usaglašava državnu politiku?! Je l““ bi ovi da se, po preporuci dr. Ljušića vratimo u vreme kad smo izvikivali vođe, pa ko se bolje prodere taj ima pravo?! Valjalo bi podići cenzus na 10%, a još bi bolje bilo uvesti većinski izborni sistem….

  6. @Dule, @Milivoje Radakovic Bilo bi suvise jednostavno 5.oktobarska dogadjanja nazvati pucem. Ubistvo Zorana Djindjica je u potpunosti izmenilo ideje 5.oktobra /Evropa u Srbiji/ i dovelo do 2012.godine kada su se na vlast vratile SPS i SRS /koja se samo drugacije zove/. Najvaljana je promena izbornih zakona /posle promene vlasti SNS, SPS/. Jedna od vaznih promena bio bi i veci cenzus za koalicije, sada je za sve 5%, osim za nacionalne manjine. Najdrasticniji primer ucenjivackog potencijala malih stranaka je toboznja stranka penzionera "dinastije" Krkobabic – PUPS. Kad su iscrpli ucene u SPS-u presaltovali su se u SNS. Koalicije zbog niskog cenzusa osvajaju dosta glasova ali i – SKUPO KOSTAJU gradjane Srbije. Velika narodna koalicija imenima koja se pominju garantuje postenije izbore.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.