Zaracin danas sa Kurtijem na nemačko-kosovskom ekonomskom forumu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Prištini će danas i sutra biti održan drugi nemačko-kosovski ekonomski forum na kojem će govoriti i specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin, prenosi Gazeta ekspres.

Na forumu će se obratiti i premijer Kosova Aljbin Kurti, poslanik Bundestaga Peter Bejer, a otvoriće ga zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi i nemački ambasador u Prištini Jorn Rode, prenosi Kosovo online.

Ovaj forum je 2022. godine doneo Kosovu investiciju od 20 miliona evra u proizvodni sektor.

„Nemačko-kosovska privredna komora, u saradnji sa Istočnonemačkim ekonomskim komitetom, sa zadovoljstvom vas poziva na drugi nemačko-kosovski ekonomski forum“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju, forum će ugostiti poznate predstavnike nemačkih kompanija, a paneli na visokom nivou, uključujući predstavnike Federalnog ministarstva za ekonomska pitanja i klimatske mere (BMUK) i lidere nemačkih kompanija, baviće se temama kao što su energetika, tehnologija i industrija.

„Ovaj forum će poslužiti kao posebna platforma na kojoj će politički i poslovni lideri Nemačke i Kosova razgovarati o geopolitičkim izazovima i novim ekonomskim prilikama“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari