Ministarka državne uprave se sastala sa predstavnicima Radne grupe za unapređenje izbornog procesa 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Peđa Vučković)

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević razgovarala je sa članovima Radne grupe za unapređenje izbornog procesa o primeni novih odredbi Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, saopštilo je danas to ministarstvo.

Sastanku su prisustvovali članovi Radne grupe koji dolaze iz nevladine organizacije CRTA i predstavnici političke stranke Zeleno-levi front, navedeno je u saopštenju.

„Sastanak je održan kako bi se definisao način i uslovi pod kojima će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave omogućiti zainteresovanim članovima i zamenicima članova Radne grupe da prate realizaciju Zakona“, piše u saopštenju.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su prošle nedelje izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari