Žarko Korać: Ponekad mislim da je Slobodan Milošević imao samostalniju politiku prema Rusiji od Vučića

Ostavite komentar


  1. Како разочарење од Кораћа и Весне Пешић. Јасно је сада ко је издао Ђинђићеве идеје. Поремећена критичност код обоје. ако је Захарова дрска и прети, нека каже Кораћ шта раде онда Ана лена Бербок,Шолц, Блинкен и та „петорка “ са којом Разговар Вучић. Донели цвеће Вучићу или шта ?

  2. За вас је небитно шта мисли 80% грађана?

  3. Da li mislite da bilo koga zanima šta Korać misli?Nebitan lik ostrašćenog anti Ruskog stava.

  4. Postujem gospodina Koraca, ali njegova analiza Zaharove mogla bi se drugacije tumaciti. Zaharova je „trenirana“ da izazove reakciju. Ta reakcija ce biti mnogo jaca, ako ona kaze nesto provokativno, bolno i destruktivno. Ne radi se o tome da je sadrzaj nov, jer skoro je uvek isti („Rusija je izneverena, Zapad je licemeran, a Srbija je mala i bolje da slusa Rusiju, jer mozemo da priznamo Kosovo“) nego o tome da se stvara iluzija haosa dok se iza scene odvijaju ucene, a ne „partnerski“ odnos sa Srbijom. Na primer, Putin ide u rat sa pricom o Kosovu („ako Zapad moze da prizna Kosovo, moze i Rusija Donbas“) Taj pristup je u totalnoj suprotnosti srpskom interestu, medjunarodnom pravu i interesu bilo kojoj maloj zemlji na svetu. Taj pristup Zapada i Rusija vodi u rat.

    I pored toga, Srbija mora da shvati da li joj je buducnost kao balkanske gubernije ili clanice EU. Kako meni izgleda, Srbi se radije sele u EU, voze Mercedes i gledaju Ligu sampiona, nego da zive u Sibiru, ali to treba valjda da se ponavlja sto puta…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.