Zastava Kosova na Novom Brdu nije uklonjena

Ostavite komentar


      1. Zastav Kosova je tu od 01.05.2019 ni jedan dan od tada nije se makla a vama je pao napamet nako 3 meseci kao bajgi da reagujete ali cinimise da kada im odgovara nrkome u beograd da skrece paznju od necega dezurni krivac vam je Kosovo

        1. @U.S of Albania

          Pre ce biti da se ovakvima kao ti i slicni, sa jeftinijim karatama, tim zastavama i bajkama o „drevnoj albanskoj istoriji“ skrece paznja sa Specijalnog suda u Hagu, sa najmanjih plata i penzija u Evropi, sa najvece nezaposlenosti, sa neukidanja viza za EU, sa nesposobnoscu uclanjenja umedjuanrodne organizacije, korupcije…. I jos nesto, Srbima Kosovo ne moze biti krivo, Kosovo i ta velikoalbanska paradrzava na Kosovu nisu jedno te iste, naprotiv, to su dve jako razlicite stvari.

          1. „… Kosovo i ta velikoalbanska paradrzava na Kosovu nisu jedno te iste, naprotiv, to su dve jako razlicite stvari.“ Јест’ ваистину! У српској визури је Косово ледина без живих становника…

          2. @Миливоје Радаковић

            I evo ga dezurni srBski autosovinista uskace u pomoc dezurnom aljbanskom sovinisti.. Ma cudo jedno, Bora i Ramiz…

          3. @Миливоје Радаковић

            U srpskoj vizuri Kosovo je autonomna pokrajina u sastavu Srbije u kojoj albanska nacionalna manjina zivi u miru sa komsijama i ima sva prava ali i obaveze koje jedna nacionalna manjina treba da ima po evropskim standardima. U vizuri velikoalbanskih nacosa i njihovih simpatizera iz Kanade, Kosovo treba da bude monoetnicka, naci-mafijaska, nasilno albanizovana drzava. Nece moci.

          4. O albanskoj manjini je moglo da se priča pre nego što je njihova država pokušala da ih protera sa njihove zemlje. Tim je činom Srbija izgubila pravo da ove naziva svojim građanima. Secesija Kosova je posledica.

          5. @Milivoje Radaković

            Pokusaj secesije Kosova je posledica velikoalbanskog, neizivljenog nacionalizma i sovinizma. Posto imas izrazito selektivno tj. licemerno gledanje na stvari i preskaces sta se ne uklapa u tvoju srbofobiju, podseticu te da su Albanci odmah posle sukoba na Kosovu prebacili uck u Makedoniju gde su zapoceli oruzanu borbu sa makedonskom policijom i vojskom sa ciljem da odvoje dobar deo Makedonije. Nesto se ne secam da su Makedonci imali Milosevica ili da su „ugnjetavali“ Albance kao sto su to Srbi navodno radili, pa otkuda sada to? Srbi su u Hrvatskoj doziveli mnogo ozbiljnije zlocine i etnicko ciscenje i nisu dobili ni jednu mesnu zajednicu, tvoji Albanci su sa Kosova proterali vise od 60% kosovskih Srba sa svoje zemlje, zasto ti Srbi nisu dobili onda samoupravu makar na severu? Sta su sve doziveli Srbi ili Grci u Albaniji i da li imaju autonomiju i da li je Albanija izgubila pravo na deo teritorije? Te izlizane fazone i fore koje si pokupio na CNN i cuo od albanskih sovinista slobodno preskoci, odavno ih pregazilo vreme i stvarnost kao i cinjenice koje su u medjuvremenu isplivale u vezi tvojih Albanaca.

    1. Naravno, cak su sve ostale manastire i tvrdjave na Kosovu podigli Albanci, ja gledao sopstvenim ocima…

      1. Када кажете „подигли“, рођаче, на шта тачно мислите? Да ли мислите да су тврђаву подигли инвеститори и организатори радова, или сељаци што су рмбали за Џ? Ако је ово прво, онда се може рећи да су је подигли Срби, али ако је друго, онда појма немате ко је аргатовао…

        1. @Миливоје Радаковић

          A ti imas pojma ko je „аргатовао“? Bio si prisutan ili imas spisak dnevnica, ko je mesao malter a ko gletovao? Blago si ga tebi.

          1. Upravo Vam to govorim: ne znate ko je podizao kule i gradove po Kosovu.

          2. @Milivoje Radaković

            Da zaista znas onoliko koliko si utripovao da znas imao bi posten posao i zivot i ne bi dezurao po srpskim sajtovima i rasipao palanacki sovinizam u odnosu na Srbe. Ne znas ti Milivoje nista, ogranicen i plitak kao i svaki sovinista.

    2. Koje je na teritoriji Srbije, za ne?..jer ako postujete princip teritorijalnosti, onda je „neko“ bio nezakonit na teritoriji Srbije, kada je bez njene saglasnosti proglasena druga drzava. Kako sada? Formalizam nije bitan kada je negirana Srbija, ali jeste kada se na to ukazuje ili istim principom razmislja i dela? Nova drzava mogla preko stare. Ali sada ne moze nova preko ove postojece. Zasto razliciti pristup istom principu?

Ostavite komentar


Politika

Azem Vlasi o mostu na Ibru: Insistiranje vlade da sada otvori most štetno za Kosovo 10

Azem Vlasi o mostu na Ibru: Insistiranje vlade da sada otvori most štetno za Kosovo

Bivši kosovski političar Azem Vlasi smatra da je pogrešno insistiranje Vlade Kosove na otvaranju mosta na Ibru, navodeći da to može da ima štetne posledice po odnose Kosova sa međunarodnom zajednicom, dok bi, sa druge strane, taj potez bio povoljan po Srbiju, prenosi Dukađini. Mišljenja je da bi Vlada trebalo da odloži ovo pitanje, ali i da ono ne treba da bude deo dijaloga sa Srbijom, jer je to, kaže, unutrašnje pitanje Kosova. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.