Zašto je „Konfučijev rodni grad“ važan za Srbiju?

Ostavite komentar


  1. Highspeed group? Što je brzo, to je i kuso.

    Ne sumljam da kinezi znaju da izvedu velike infrastrukturne poduhvate, ali me brine kvalitet radova znajući kako su korumpirani kadrovi koji treba da nadgledaju i prime te objekte.

  2. @Zzz
    Evo ti informacije, ali zaista iz prve ruke. Kinezi pre ili kasnije neminovno pohapse sve svoje kadrove koji su „brljavili“ tokom izvodjenja projekata u Srbiji. Nevažno da li se radi o vodji smene ili Predsedniku kompanije. Kad krenu iz Beograda avionom za Peking na aerodromu ih sačeka policija koja već ima sve informacije i saznanja i odmah ih sprovede u Istražni zatvor. Kinezi to ne propuštaju i ne praštaju, i strogo se obračunavaju sa korupcijom u svojim redovima. Problem je što mi ne radimo to isto i zato je svaka postojeća korupcija na infrastrukturnim projektima povezana isključivo sa domaćim učesnicima u ovim projektima.

  3. Где је Тома Николић, наш овлашћени референт за послове са Кином?

  4. вест са РТС од 6.06.2024.
    „Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић истакао да је Србија спремна за даље продубљивање односа са кинеским партнерима и за реализацију нових пројеката на обострану корист.“

    Томо, јави се!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.