Zašto je predsednik Skupštine u opštini Sjenica podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Opštinske uprave? 1Foto: Shutterstock/Aleksandar Todorović

Predsednik Skupštine opštine Sjenica Nermin Kamberović podneo je krivičnu prijavu protiv načelnika Opštinske uprave Adnana Ciljevića, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Bezuspešni pokušaji opozicionih odbornika SDA, u sjeničkom lokalnom parlamentu, da opštinskoj pisarnici predaju zahtev za vanredno sazivanje skupštinske sednice, na kojoj će tražiti smenu predsednika opštine Muniba Mujagića, imaće i sudski epilog.

Predsednik sjeničke skupštine je zahtev dobio elektronskim putem, ali sednicu ne može da zakaže dok se zahtev ne overi.

Od nadležnih službenika je dobio informaciju da pisarnica ne radi „jer je, u toku, zamena kompjutera“ i da je zavodni pečat uzeo načelnik Opštinske uprave Adnan Ciljević.

Kamberović je Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru – Odeljenju u Sjenici podneo krivičnu prijavu protiv Ciljevića zbog zloupotrebe službenog položaja, koji je 13. i 14. novembra „onemogućio podnošenje i prijem zahteva za sazivanje sednice Skupštine opštine“ i spreči podnošenje zahteva na osnovu kojeg će dalje, postupati predsednici opštine i lokalne skupštine.

Odbornici koji traže vanredno zasedanje skupštine zahtev su poslali poštom i tvrde da je stigao u opštinsku administraciju. To dokumentuju dostavnicom i optužuju aktuelnu vlast za ugrožavanje demokratije.

Ciljević je juče policiji prijavio da ga je na radnom mestu napala grupa ljudi, među kojima su bili odbornici i simpatizeri SDA Sandžaka. Slučaj se nalazi pred nadležnim tužilaštvom.

Aktuelnu vladajuću većinu u sjeničkoj opštini čini koalicija sastavljena od predstavnika Stranke pravde i pomirenja (SPP), Sandžačke demokratske partije (SDP), SNS, SPS i dve grupe građana. Ukupno 30, od 39 koliko broji opštinska skupština.

U opoziciji je samo 9 odbornika SDA Sandžaka, koja je u toj opštini bila na vlasti u dva uzastopna mandata, od 2012. do 2020.godine.

Osim što se nije ostvario sporazum o stvaranju stabilne skupštinske većine, prema sporazumu iz decembra prošle godine, između SPP i SDA Sandžaka, „zaljuljalo“ se i između koalicionih partnera vlasti.

Kamberović je član SDP, a Ciljević SPP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari