Zašto je Tomislav Momirović zaslužio zlatnu medalju za Dan državnosti?

Ostavite komentar


  1. Па,лепо је то описао Радоје Домановић пре више од једног векаа.“Страдија“,присетите се.

  2. Može li jednoga dana da se formira neka komisija koja će da revidira spisak dobitnika ordenja i da poništi sve koji su ih dobili zbog ličnih, partijskih, finansijskih veza i zasluga, a ne zbog onog zašta se ovako viskoka priznanja dodeljuju? Zorica Brunclik, Nikola Prjaković, Toma Mona, sestre Gobović itd. Fale Aca Lukas, Karleuša, Jovana Jeremić, Kene, Šešelj i Dejan Vuk Stanković. Živi bili, to je spisak za sledeću godinu.

  3. Botovao za Vucica na twitter-u, uvlacio se u donji deo ledja Vucicu i njegovom nasledniku i eto ga od orden.

  4. Тома је ту залутао, исто као што је и у министре залутао, ни крив ни дужан.

  5. Baš je preterao. Ovaj Toma je izrazito bezvredan lik za Srbiju. Ne bih mu dala ni cipele da mi čisti.

  6. Koga sve neće okititi ordenjem? Ja tebi vojvodo ti meni serdare! Smešni su sa tim grabežom za odličjima, kao i lažnim diplomama i doktoratima tako im je i ovo odličje lažno jer je nezasluženo, a sve u jadnom pokušaju da time pokriju svoju prostotu! Sad mogu i kućnim ljubimcima da dodele ordenje, ne bi me čudilo, iživljavaju se, a dno je odavno probijeno.

  7. Obesmislili sve,pa i ordenje i Dan državnosti.Nit sam gledala nit me zanima.Lepo vreme pa sredjujem dvorište.A čula sam i da su neke pevaljke dobile orden.A Karleuša,kako stoji?

  8. Das màminom i tatiom sincicu,a NE jednoj junakinji Tamari i ,,Radnoj akciji,,Dno dna!!!

  9. Uz Zoricu Brunclik, Lepu Lukić i Tomu Monu zaista nemam pojma ko bi se zaista dostojan ordena mogao pojaviti na dodeli tog obesmišljenog parčeta gvožđa.

  10. Kakav naslov ,,Zašto….,, pa zato jer je naučio da vezuje pertle na cipelama i to sasvim sam.

  11. Iskren da budem pored onoliko doktora nauka i naučnika koji su primili nagrade da bude i jedan proslavljeni uvlakač!!!!!

  12. To je bila greska, drugi Toma (Nikolic) je trebalo da dobije orden za “saradnju” sa Kinom…

  13. Bravo. Kratka i sjajna analiza trenutka i vremena u kom živimo. Tekst Danasa upućen nama, a predstava dodele ordenja i vatromet, onima koji su već danas zaboravili sve datume koji su ovih dana pominjani, jer ih nisu znali ni do tad. Nažalost, mnogo je takvih. Predlažem da za mesec dana presretnete pojedine laureate i pitate ih za par datuma i ličnosti iz istorije, na konto kojih su odlikovani. Sve će vam biti jasno.

  14. Nije on ništa uspio. Uspio je srpski narod da sve obezvrijedi.
    „Srbi su uvijek protiv onog ko bi htio da ih bar malo opameti, a za onog ko ih ponižava, unazađuje i unesrećuje“, reče Srbin vizionar.

  15. Ni za sta. Ova vlada sebe predlaze sebe nagradjuje. A svi za apsu. Oni su po onoj ja tebe serdare ti mene vojvodo. Doci ce im tuzni kraj.

  16. Поштено је признати.
    У првом предлогу за доделу ордена није била праведна заступљеност.
    Тек, после интервенције из Председништва рома Србије, списак је допуњен.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.