„Zašto nema pomena o ubistvu albanskih civila?“

Sociološkinja Vesna Pešić o reakcijama povodom dve decenije od potpisivanja Kumanovskog sporazuma

Ostavite komentar


    1. Siguran si? Ja sam gledao na CNN-u da se radi o 130.000 civila.

      1. Ja sam gledao na SKY News da je pobijeno oko 400.000 albanaca…A na Radio Tv Kosova kazu oko 10 miliona…Mada čekam N1 Cnn franšiza koliko će oni miliona reći…

  1. Nije Vesna 100 odsto u pravu. U pravu je nebrojeno puta po 100 odsto.

  2. Pa kada Albanci budu snimili film o 2000 nestalih srpskih civila i o trgovini organima, kada se u Prš[tini organizuje kulturna manifestacija pod nazivom „Dobar dan“ bilo bi logično da se snimi i taj film o 7000 albanskih civila.

  3. Poštovana Vesna da li ste nekada bili na nekom pomenu stradalim Srbima?

  4. Na pocetku, nisam uopste za ovu vlast. Naravno, imam pitanje za Vesnu Pesis, zasto DS dok je bila na vlasti 11 godina, nije utvrdila ko je pobio 7000 albanaca, sto je najstrasnije. Zasto niste pohapsili ubice i sudili im, znali ste ko su oni, pa ti su 90 bili na vlasti i doveli Srbiju u katastrofu.. Sada bi trebalo da se prvo od Vas traze dokazi o svim strasnim ubistvima, pa onda se vama svima koji ste bili na vlasti od 2000 do 2011 godine sudi za prikrivanje zlocina nad albanskim civilima ( ako su civili) ne siptarskim teroristima, . Zaitm treba vam suditi zato sto niste uspeli da se osude siptarski teroristi koji su pobili srpski zivalj, kao i za to sto niste nista uradili da se razotkriju pocinioci zute kuce u Albaniji. Sto se tice junaka sa Kosara niste dostojni da ih pominjete oni su branili svoju domovinu od agresije NATO, Amerike, Albanije i siptarskih terorista, bez objave rata i dozvole UN. Uostalom DS je prevarila sve nas koji smo bili za vas, a vi ste nas prevarili jer ste bili samo obuzeti vasim licnim interesima i dovukli ste nam ove spodobe na vlast.

  5. Vesna Pesic je samo delimicno u pravu. Nije tacno, da su bitke , koje je vodila vojska Jugoslavije efemerne. One su su bile duboko nemoralne i bespotrebne,kako na Kosovu tako i na celoj teritoriji bivse Jugoslavije. Braneci Milosevica i njegove trabante, vojska se po prvi put u dugoj istoriji Srbije obrukala, zajedno s ondasnjom i sadasnjom umafiajsenom policijom. Kad je pocelo bombardovanje, za sve je bilo kasno, osim za hitnu kapitul;aciju.
    Dok bomba nije pala u Milosevicevu spavacu sobu, on je izdavao pogubeljne direktive. To ga je kasnije i srusilo, niko mu vise nije verovao da je normalan,a najmanje njgovi generali vojske i policije.
    Otuda i potice zalost, sto 5. oktobra niko nije ozbiljno reagovao, kada su ga opkolili,iskljucili vodu i struju i na kraju sproveli u CZ a potom u Hag, helikopterom preko Tuzle.
    Snimanje filmova o nasim navodin pobedama na KiM je maslo priglupog Bujosevica, koji se nada jos jednom produzetku mandata.

  6. Slazem se da sve treba ispitati. Ali nikako ne razumem ljude koji spominju zrtve samo sa jedne strane. Kada se prica o zrtvama, treba spomenuti sve strane. Ostaje nejasno da li se to nesvesno precutkuje ili ima nekakvih namera. Neka se uvede jedan dan u godini gde ce se naci svi predstavnici i zajednicki secati svih zrtava. Moze ISTOVREMENO da se odrzava „Merdita“ u Beogradu i nesto drugo u Pristini i sl.

    Ko hoce pomirenje, tako radi. U tom slucaju ce se lako videti iskrenost bilo koje strane.

    Dosta vise cutanja

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.