Zašto nije bilo javne primopredaje dužnosti gradonačelnika u Nišu? 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Iako je Dragoslav Pavlović zvanično preuzeo dužnost gradonačelnika Niša, javne primopredaje vlasti između njega i Dragane Sotirovski nije bilo. Prema nezvaničnim izvorima, odlazeća gradonačelnica predlagala je javnu primopredaju, ali je Pavlović nije želeo. Zašto je tako – on ne odgovara, a na događaje u Gradskoj kući već ne pozivaju pojedine medije.

Treći je dan otkako je Pavlović na konstitutivnoj sednici Skupštine izabran za novog gradonačelnika Niša i on se već obraćao zvanično na pojedinim događajima u Gradskoj kući.

Ipak, iako je to u Nišu dugo bila tradicija, javne primopredaje dužnosti gradonačelnika, na kojoj je trebalo i da Sotirovski pred medijima održi završnu konferenciju, ovog puta nije bilo.

Južne vesti od nezvaničnih izvora saznaju da je ona želela da takav događaj bude održan, ali da Pavlović nije bio za to.

Zašto nije bilo javne primopredaje dužnosti gradonačelnika u Nišu? 2
Dragana Sotirovski: Foto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

U međuvremenu, Niš je posetio predsednik Vlade Miloš Vučević, koji je novom gradonačelniku poručio da “mora da rebrendira grad”. Na taj događaj pojedini mediji, a među njima i Južne vesti, nisu bili pozvani.

Na događajima novog gradonačelnika nema starih lica, pa u Gradskoj kući više ne rade Mladen Đurović, koji je fotografisao Draganu Sotirovski na terenima, niti donedavne portparolke Lore Nikolić, koja je sada u Upravi za društvene delatnosti, dok je Vesna Petrović iz pres službe u penziji.

Koji je razlog nepozivanja svih medija na događaje, još je jedno pitanje novinara koje novi gradonačelnik svih građana ignoriše, kao i pitanje o tome da li će rad Gradskog veća biti transparentniji u odnosu na to kakav je on bio u protekle četiri godine.

Pozivima i porukama novinara nije se odazvala ni Dragana Sotirovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari