„Zašto nisu napustili i Haradinajevu vladu“?

Ksenija Božović, potpredsednica Građanske inicijative SDP, o potezima Beograda i uticaju na Srbe na Kosovu tokom krize

Ostavite komentar


  1. Aj, sad, … i ovaj ‘Danas’, ….a kako ja da budem u politici tri decenije bez i jednog dana radnog staza, na vlasti da se prevrcem preko Voje Vojvode, Slobe do Angele, samo da vladam, … ako cu stvarno da se drzim principa, radim za cega sam izabran i resavam probleme umesto da ih pravim?!

  2. Ostavka gradonačelnika šest srpskih opština južno od Ibra i ministara i potpredsednika vlade iz redova Srba u vladi R. Kosovo je nemoguća zbog toga šro građani južno od Ibra su upućene u institucije sistema R. Kosovo a na na Srbiju na koju se Severno Kosovo oslanja. Prestale bi da se dele plate, penzije i socijalna pomoć koje zavise isključivo od institucija R. Kosovo i to dobro zna Ksenija Božović i zašto ne svedoči protiv Radoičića a ne baveći se insinuacijama podriva srpsko jedinstvo u koje se toliko busa. Dakle, preporuka istražnim organima i Srbije i R. Kosovo uhapsiti Kseniju, Radu i Sašu i pod pretnjom da će odgovarati za klevetu naterati ih da kažu sve što znaju o Radoičiću i njegovom umešanosti u ubistvo Olivera. Ovako ovakve izjave su u svrsi novih izbora i poput gradonačelnika Južne Mitrovice vide šansu da nešto ućare.
    P. S. Božovićka kaže da je ona oslobodila svoju partijsku koleginicu. Da je toliko moćna što nije oslobodila i ostale pritvorene Srbe ili joj to što nisu članovi njene partije bila prepreka i da li je posetila ong prebijenog Srbina koji je bio Kolateralna šteta hapšenja.

    1. Znaš li šta si otprilike upravo rekao? Ako Milorad Pupovac da ostavku, Srbi u Hrvatskoj neće primati plate i penzije?!? Ako Rasim Ljajić da ostavku, Bošnjaci iz NP i okoline neće primati platu i penzije..?!?

      P.S. A Moma, Sava, i ostali, njih si zaboravio? Sad se vidi koliko će da pukne radikalsko bure posle ovoga što je „slučajno“ izbegao hapšenje. Bojim se na štetu ovih nesrećnih ljudi dole koje nije izmanipulisao samo ko nije hteo..

      1. Za razliku od severnog dela KiM koji je prigrabio sve institucije u sudstvu, zdravstvu i prosveti i prima onih jednu i po platu od države Srbije, južno od Ibra a naročito u Enklavama žive od rada u institucijama R. Kosovo od organa uprave, sudstva, policije i penzija i socijalne pomoći koje finansira R. Kosovo i Euleks. Obaranje vlade što Srpska Lista u vladi i skupštini R. Kosovo svakako može, ne bi došlo do sada na kraju godine usvajanja budžeta R. Kosovo a samim tim bi bila stopiran isplata svih davanja koja se finansiraju iz budžeta. I ako je Vučić danas izjavio da se 40.000 plata uplaćuje ljudima sa KiM što nije istina jedino ako ne računa i isplatu davanja ljudima koji su radili u državnim i društvenim firmama i koja su veoma mala i koja su meni lično „Pojeli“ sve ono što sam zaradio za dvadeset pet godina rada na KiM do juna 1999.god.
        Oko 45.000 Srba sa KiM koji su navršili 65.god. prima socijalu od vlasti R. Kosovo od 75 evra a pojedini i svih 168 evra koliko se isplaćuje kosovskim penzionerima linearno. Nama Srbima i Romima sa KiM naš penzioni sistem dozvoljava da primamo socijalnu pomoć ali ne i penziju R. Kosovo (kao npr. Srbi izbeglice iz BiH, Hrvatske i Slovenije) koju sam ja npr. pošteno zaradio i što bih sigurno primao da je Srbija priznala Kosovsku nezavisnost, ovako me „Patriotizam“ i status Kvo košta dodatnih 168 evra mesečno ili 2016 evra godišnje.
        P. S. @ Gastarbajter. Ako sam nečiji „Bot“ to je svakako moja podrška Srpske Liste koja je otprilike moje „Čedo“ jer sam odavno predlagao da Srbi sa KiM nastupaju jedinstveno i da zajedno sa vladom Srbije ima jedinstven cilj i jedinstvenu politiku i u tome u svemu (pa i u tome da Albancima ne „Cinkarimo“ Srbe pa bili oni i kriminalci, odnosno da mi Srbi rešavamo to među sobom tj. u našim institucijama sistema) jer to je večiti strah svih srpskih neprijatelja.

    2. Miodraze, cesto procitam vase komentare a tek sad sam shvatio da ste BOT SNSa. Fuj!

  3. Zeznuto. … Ovo je pravi ‘Gradonacelnicki Puc’, protiv vucicevih lazi i izdaja. … Dobro je da su nasi zemljaci konacno shvatili da nemaju nikoga drugog sem jedni drugih i da ‘Spahija Cipuljicki’ samo svoja ledja ( … i jos po nesto) gleda. Za tu spoznaju mogu da zahvale nikom drugom do Haradinaju, koji je pokusajem hapsenja i defakto proterivanjem Radoicica sa Kosova udario naprednjacku zmiju u glavu. Pored toga, Ramusu ce ne moze poreci politicka inteligencija. Ako Vucic stvarno potegne i povuce se iz njegove vlade, dve stvari ce se desiti: 1. Vlast naprednjaka i vucicev bilo kakav uticaj (bez Radoicica) na Kosovu je mrtav. 2. Ramus je trajno obezbedjen od podele Kosova. … Stice se utisak da su Siptari ovo dobro smislili.

  4. Verovaatno, sto nisu Vas , velikog strucnjaka, nisi pitali za savet. Svima vama, velikoj vecini Gradjanske inicijative, praziluk viri iz zadnjice.

    1. I kakve veze ima praziluk sa cinjenicom da podrzavaju Hardinajivu vladu? Mora da je parizeru istekao rok trajanja kada pisete ovakve nebuloze. Sledeci put za sendvic trazite da vam daju bar nesto svezije.

  5. Kriminalci i ratni profiteri vode Srbiju, severno Kosovo i Republiku Srpsku.
    A sve to uz svesrdnu podrsku naroda, tako da niko ne moze da kaze da „narod nije kriv“. Jeste, kriv je, tako glasa jos od 1990-te!

    1. Tacno tako prijatelju.
      Ali… Kakav narod – takvi politicari.
      Bolje ni ne zasluzujemo.

  6. E pa gospodjo ja ne verujem nista ovoj vladi posto ne radi za interese Srbije i to je odavno ocigledno. Gde ste jos videli neku drzavu da pregovara sa teroristima i da poklanja svoju teritoriju, unistava ekonomiju svoje drzave i radi za interese zemalja koje su agresivno napale Srbiju bez povoda a sa ciljem da opljackaju i uniste Srbiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.