Zašto opozicija u Šapcu odbija da učestvuje u radu gradskog parlamenta? 1Mogu i bez opozicije, Foto: Arhiva / Danas

Iako demokratsko društvo podrazumeva pravo na drugačije mišljenje i dijalog dve ili više strana, građani Šapca, koji prate rad gradske Skupštine putem direktnog tv prenosa, ni juče na 20. sednici Skupštine grada, nisu imali priliku da čuju ništa drugo sem onoga što im plasira vladajuća stranka i njeni koalicioni partneri u ovom gradu.

Opozicione stranke ne učestvuju u radu Skupštine od 2020. godine jer je, kao i dolazak SNS-a na vlast u ovom gradu, smatraju nezakonitom i neligitimnom.

S vremena na vreme, u šabačkom parlamentu, pojavi se neko od predstavnika opozicije, u nadi da će učestvovanjem u skupštinskoj raspravi, svojim predlozima i sugestijama, uspeti nešto da promeni i unapredi rad ove institucije i život građana Šapca.

Jedan od njih, Dušan Tufegdžić ispred odborničke grupe „Buđenje – Inicijativa Selo – grad“, posle jučerašnjeg zasedanja, ipak je odlučio da više ne sudeluje u njenom radu, budući da nije prihvaćen njihov predlog dopune dnevnog reda o stanju u poljoprivredi.

– Nas nekoliko je napravilo odborničku grupu i učestovali smo u radu Skupštine da bi narod čuo šta ova vlast radi u Šapcu i kako se izvlači novac iz budžeta. Ono zbog čega mi napuštamo do daljeg sednice je, između ostalog, i to što nijedan naš amandman, odnosno nijedna naša sugestija da se neka tačka stavi na dnevni red, do sada nije prošla – kaže za Danas, Dušan Tufegdžić, odbornik pokreta „Buđenje“.

I drugi predstavnik ove odborničke grupe, ispred Inicijative „Selo – grad“, Dragan Stanković, izneo je svoje nezadovoljsto.

– Zbog odlaska mladih sa sela i svih loših radnji u poljoprivredi, ne bi bilo loše da grad da svoj jedinstven stav. Želeli smo da grad na skupštinsku raspravu pozove još poljoprivrednika kako bi doneli jedinstven stav da li je ovakvo stanje u poljoprivredi dobro ili nije, rekao je Dragan Stanković.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, izjavio je za lokalne medije, da ne vidi razlog zašto predstavnici opozicije ne bi učestvovali u radu parlamenta.

– Uvek je vladala demokratska rasprava, opoziciji je omogućeno da govori i van tačaka dnevnog reda, da iznesu svoje mišljenje i stavove. Stavovi opozicije su značajni kako bismo mogli da donosimo prave odluke, rekao je Pajić.

U međuvremenu, odluke će, kao i do sada, donositi sami, a koliko su one „prave“ za građane Šapca, vreme će pokazati.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari