Zašto se Srbija naoružava ako želi mir?

Ostavite komentar


  1. Au o cemu vi pisete. Covek laze. Lupio onako. Mogao je da kaze 2 milijarde evra, mogao je da obeca let na mesec… to je bilo namenjeno polupismenom i nazadnom birackom telu.

  2. Ne naoruzava se Srbija. Ruski vojni otpad (‘na politicki kredit’) nije nikakvo naoruzavanje. To je jos jedna Vuciceva Pink-farsa za dnevnopoliticku upotrebu, a i Rusi vole malo preko njega da se natezu sa Zapadom. U ostalom, za koga je to ‘naoruzqvanje’, u zemlji bez obaveznog sluzenja vojnog roka, cija muska populacija ispod 35 ne zna ni kako se automatska puska rasklapa, sa ogranicenjem od 3000 aktivnih (kobojagi ‘profesionalnih’) vojnika na koje se Vucic obavezao NATOu, svojim potpisom na IPAPu?! … Smejurija, ne naoruzavanje!

  3. Купују се играчке за мундирлије. Официрски кор, састављен од недораслих мушкараца, се попут деце да обрадовати оваквим поклоном, па док се забављају новим играчкама, немају кад да почине какав белај, а време се згуснуло…

  4. Valjda smo naučili da se mir najbolje postiže i čuva efikasnim oružjem. Sve ostalo su priče za retardirce, kakvih hvala Bogu, u Srbiji ima u izobilju.Normalno je da smo za mir ali, ako očekujete da vam taj mir daju Albanci ili Hrvati, u velikom ste problemu. Jedino ako volite sebe da lažete. Nisam zaslepljen ničijim mesijanstvom pa ni Vučićevim ali, ovde je potpuno u pravu. Neko nam je napunio glave da trebamo, kao deca cveća, da hodamo svetom uz muziku propagirajući ljubav kako bismo sačuvali mir. Da je tako SAD bi pogasile sve fabroike oružja i ukinule NATO< kao što su i obećale onom ruskom naivku, kome je kao nagrada i za utehu ostala "Votka Gorbačov".

  5. Heheheh, pa ovo je sasvim normalna stvar, naoruzavati se. Licno ne znam ni jednu drzavu koja se ne bavi trgovinom oruzija.

  6. Ako nemas jaku vojsku,ko god bio na vlasti okolina ce da se sepuri.Kad imas,stabilnu odbranu imas sigurnost suvereniteta.Koliko sam razumeo ulaze u odbranbeni sistem a ne u napadacki.

  7. Ne znam sta vam nije jasno… Je l’ bolje da budemo jaka drzava ili da nemamo nista od toga… Mislim, stvarno ne razumem… Vucic, covek, sve lepo kaze, za pametne dovoljno.

  8. Iz istog razloga iz kog se kupuju alarmi i sigurnosni sistemi za kuce — niko se ne nada da ce ga opljackati, nego ocekuju da ce provalnik da odustane kad vidi sta sve treba da prevazidje i ode da pljacka nekog ko ostavlja otkljucana vrata kada nije kuce

  9. Kako ste naivni.
    Ko zna od tih milijardu evra koliko će otići u džepove političara I državnih funkcionera
    Ko će to da kontroliše. Hahaha. ..
    Kadija te tuži, kadija ti sudi.

  10. Koje maloumno pitanje zašto se Srbija naoružava ako želi mir…..pa naoružava se zato što je to odlično sredstvo za odvraćanje od potencijalne agresije i pretenzije na našu teritoriju.

  11. Srbija se bas zbog mira i naoruzava.. da nikom ne padne na pamet da se igra i napadne Srbiju.. nazalost, okruzeni smo nacionalisticki nastrojenim narodom… i ovo naoruzavanje, je prava stvar!

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.