Zašto se Srbija ne pridružuje sankcijama EU protiv Lukašenka?

Ostavite komentar


  1. Ekonomija je na prvom mestu. Kakve sankcije. Glupost Briselska birokratije. Neka srede stvari u svojoj kući. Eno Holandija gori. A USA ? Vojna diktatura. A ovi ni da pisnu. More Vučko odhebi ih ladno.

  2. Izgleda da Srbija ipak ima Alternativu.Briselski brod polako tone.Britanska imperija nije slučajno opstala vekovima.

  3. Када ће бити наметнуте санкције САД огромних манипулација и крађе на последњим председничким изборима који „nisi bili ni slobodni ni fer“.
    „Ipak, radi se o principima jer ono što se događa u“ Сједињеним државама „naprosto je pogrešno – imali smo lažirane izbore, brutalnu represiju nad“ покраденом страном „(uključujući ubistva)“?

  4. Srbija nije niti ce uskoro biti clan. Bar jos 20-25 godina. Osim toga, EU vrlo cesto gresi. A i Belorusija je nezavisna i suverena drzava, sa svim svojim manama. Francuskoj ne uvodimo sankcije kad policija krvnicki tuce demonstrante

  5. Iako je Lukašenko neko ko ne odustaje u vladavini po svaku cenu…mislim da je ispravan stav da se nemešamo u unutrašnje stvari jedne suverene zemlje.
    Dosta naših firmi i ljudi radi u Belorusiji.

  6. Opste je poznata stvar da nazalost Srpski narod podrzava diktature a ne narode koji u njima prezivaju. Da prezivaju jer pod strahom i kaznama nije zivot.

    1. Suviše smo mi mali da bismo se mešali u tuđe poslove. Beloruski izbori su njihova stvar.

    2. Slazem se, priznajemo i diktaturu u sad-u, oni kontrolisu medije, pucaju i ubijaju demonstrante…

  7. A što je Srbija potpisala Vašingtonski sporazum kojim samo gubi i ima štete ako se realizuje dok Priština i Izrael?! profitiraju? Zašto nije odbio da to potpiše? Isti je razlog i za sankcije Lukašenku. Slab vladar podložan ucenama.

    1. Naša cenjena diplomatija zaboravlja da Srbija JESTE pridruženi član EU sa svim obavezama koje iz toga proističu, te će diplomatskih posledica ovakve anti-EU politike i te kako biti u budućnosti.

      1. Točno tako! Diplomatske posljedice se već skoro 2 godine i prikriveno sprovode. Pa sto je vama da se jedan kandidat EU ponasa jao “odmetnik”, da ugrožava sigurnost svojih susjeda, gura prst u oko EU, i puno toga. Pregovori sa EU su zaustavljeni samo sto se diplomacija ne razbacuje velikim riječima! Srbija je najveće razicarenje EU integracija.

  8. Zato sto se Belorusija nece pikljuciti sankcijama protiv Srbije koje ce nam uskoro zakucati na vrata.

  9. Pa nismo valjda ludi da prijateljima uvodimo sankcije za racun zajednickih neprijatelja, ili za racun domacih placenika

  10. Pa za koji mesec bi trebalo da nam stigne par 29-ki u vidu poklona ako se ne varam… Bilo bi glupavo uvoditi im sankcije zar ne ?

  11. Ne vidim neku razliku u neregularnim izborima tamo i ovde. Ni u represiji nad novinarima. Ovde je čak i gore, jednog su pokušali da zapale u Grockoj. Ali valjda je to za EU što se tiče Srbije normalno. A za taj ulazak u EU… Pa sami su rekli da narednih minimum 25 god nema proširenja. Ne vidim baš neku štetu od svega toga

  12. Posto nam vec ne daju u EU, treba da se pravimo ludi, budemo neutralni i samo svoju korist da gledamo.

    1. Botovi, mnogo mi je ZAO, ali ovde se uopste ne radi o Lukasenku. Da li vi smatrate da je KORIST podilaziti diktatorima? da li ZNATE koliko nas finansijski podrzava EU, a koliko ove siledzije? Da li „neutralan“ znaci BESKICMENJAK?

  13. Pa Belorusija i Rusija su nas bombardovale i otimaju nam Kosmet to je strašno i da nam Eutanazija (Evropa)soli pamet.
    Dosta je njihove nacističke demokratijeprotiv Srba.

  14. pravo pitanje je zašto evropa nije najpoštenijeg stavila na istu listu sa lukašenkom ?

  15. Pitanje za vas zasto se Nemacaka ne pridruzi americkim sankcijama severnog toka?

  16. Poštovana Marija Stojanović, zar Vama nije u interesu da Srbija bude stabilna zemlja i da gradi najboje moguće odnose i sa Zapadom i sa Istokom, bez obzira vladao tamo ili ovde diktator? Ne znam da li znate, beloruski predsednik je jedini državnik koji je posetio Srbiju tokom NATO bombradovanja 1999. godine. Zar Vama to ništa ne znači? Zar mislite da bi uvođenjem sankcije Srbija išta time dobila? Nije u potpunosti jasno zbog čega pišete ovakve tekstove, kada ih ni Vaši verni čitaoci ne podržavaju? Nemojte molim Vas da budemo na strani konfrontacije sa bilo kim, jer suviše smo mala i siromašna zemlja, da bi smo rizikovali loše odnose sa bilo kojom velikom silom. Imajte i to na umu kad ubuduće budete pisali anti-istočnjačke tekstove.
    Srdačan pozdrav.

    1. Bravo za komentar. Novinarka se pita zašto nismo uveli sankcije Belorusiji ali se ne pita, na primer, zašto niko ne uvodi sankcije Saudijskoj Arabiji u kojoj vlada oblik srednjevekovne diktature, gde novinare seku na komade i spaljuju?

  17. Šta reći?! Gde je tu Povelja ujedinjenih nacij, gde međunarodno pravo, gde je suverenitet, gde je samostalnost u vođenju državne politike za dobrobit svoje privrede i građana. Evropska unija se izrodila u fašistički tvorevinu ucena i pritisaka zarad svojih interesa. Nema tu ničeg dobrog za nas, osim malo šargarepe i veliko batinom na kraju. Ali, batina ima dva kraja….

Ostavite komentar


Politika

Sotirovski tražila da joj se isplati neiskorišćeni odmor i biće joj isplaćen: Opozicija njen potez naziva bahatim 7

Sotirovski tražila da joj se isplati neiskorišćeni odmor i biće joj isplaćen: Opozicija njen potez naziva bahatim

Bivša gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski 12. avgusta podnela je zahtev za naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora. Odbor za administrativna pitanja odlučio je da joj se u skladu sa zakonom odmor isplati. Odbor je doneo i rešenje o naknadi plate u trajanju od tri meseca bivšoj zamenici gradonačelnice Dušici Davidović kojoj, kao i svakom funkcioneru, prema Zakonu o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave to sleduje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.