Zavetnici: EU da se ogradi od rasističkih izjava Marka Makoveca

Ostavite komentar


  1. Stranka Zavetnici osudila je danas „anticivilizacijske i rasističke“ izjave direktora za Zapadni Balkan Marka Makoveca, koji je rekao da se dijalog Beograda i Prištine vodi sa ciljem da se „promeni karakter Srbije“, a „Kosovo učini državom“.

    Primoravati jednu zemlju da legalizuje uzurpaciju dela svoje teritorije i prihvati rešenja protivna važećem Ustavu, predstavljaju anticivilizacijski čin, suprotan svim načelima koja Evropska unija (EU) zvanično proklamuje, navedeno je u saopštenju.

  2. Prema navodima, pokušaji da se promeni karakter Srbiji i Srbima datiraju iz 1914, 1941. i 1999. godine, ali su se svaki put završavali bezuspešno po onog ko je imao takve ambicije.

    Zavetnici zahtevaju da se zvanične institucije EU ograde od ovakvog stava svog predstavnika i upute izvinjenje građanima Srbije. Jeste tako !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.