Zavetnici: Ministarstvo odbrane da zatraži od KFOR objašnjenje o dronovima 1foto FoNet Zoran Mrđa

Srpska stranka Zavetnici poziva Ministarstvo odbrane da zatraži od predstavnika međunarodnih snaga na KiM zvanično objašnjenje povodom upada bespilotnih letelica u centralnu Srbiju.

Zavetnici navode da ovakvi nasrtaji na vazdušni prostor Srbije nisu slučajni, posebno imajući u vidu nestabilnu bezbednosnu situaciju na KiM koja je dodatno pogoršana jednostranim potezima Aljbina Kurtija o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama.

„Očigledno je posredi pokušaj određenih struktura da steknu uvid u pozicije srpskih bezbednosnih snaga i njihovo reagovanje u slučaju eskalacije prilika na severu KiM“, ističu se u saopštenju ove parlamentarne stranke.

Oni naglašavaju da država mora da pruži jedinstven odgovor na ovakve provokacije, posebno da insistira na odgovornosti međunarodnih bezbednosnih snaga koje su dužne da sarađuju sa Vojskom Srbije u održavanju mira i stabilnosti na KiM.

„Podsećamo da je KFOR u obavezi da pruži sve relevantne informacije o ovom incidentu i shodno Rezoluciji 1244 obezbedi sigurnost srpskog naroda u pokrajini“, ističu Zavetnici u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari