Zavetnici se prvi oglasili posle usvajanja Rezolucije EP: Ne dozvoliti izručenja građana Srbije 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Stranka Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da je rezolucija Evropskog parlamenta, u kojoj se od Srbije traži da isporuči svoje državljane sudskim organima samoproglašenog Kosova, direktna podrška „okupatorskom režimu Aljbina Kurtija“, saopšteno je iz te partije, prosleđenom medijima ubrzo nakon vesti o usvajanju rezolucije.

Evropski parlament na ovaj način šalje jasnu poruku da je kampanja progona i etničkog čišćenja, koju nad Srbima sprovodi Priština, potpuno legitimna i poželjna. Institucije EU još jednom su pokazale da je njihova jedina politika prema Srbiji politika ucena i poniženja i potvrdile su da se od Beograda očekuje da pogazi svoj Ustav i prizna Kosovo za susednu i samostalnu državu, konstatuju Zavetnici.

Ta stranka je ukazala da postupak izručenja postoji samo između dve priznate zemlje i da bi pristanak Beograda na taj uslov predstavljao ispunjavanje zahteva nepostojeće države.

Zbog toga Zavetnici traže od Vlade Srbije garancije da ni pod kojim okolnostima neće dozvoliti izručenje bilo kog svog državljanina albanskim separatistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari