Predsednica "Zavetnika" u Vranju: Vučić nam se ruga 1Foto: Dušan Pešić

„Verujem u snagu ovog naroda i da će prestati omalovažavanje našeg dostojanstva, da misle da mogu da nas kupe lažnim obećanjima i dotacijama pred izbore. Daju ti 100 evra, a uzmu 200 kroz poskupljenja. Ekonomsko stanje u državi ne meri se time šta će reći Vučić ili Brnabićka, nego kako živi naš čovek. Ne znam kako ih nije stid da govore da je Srbija ekonomski tigar“, rekla je u Vranju Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici (SSZ).

Kako je istakla, postavlja se pitanje kada će vladajuća stranka shvatiti da je neophodno da podstaknemo našu, domaću privredu i da tako zadržimo ljude, kako bi i novac ostao u Srbiji.

„Njihovom potrošačkom korpom je predviđeno da je odraslom čoveku dovoljno da pojede 0,7 jajeta. Pazite, ne celo. Valjda računaju da je žumance puno holesterola. Oni se rugaju, a da ne pričam o partijskom zapošljavanju, o pritiscima i ucenama“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Istakla je da ne postoji grad koji ima tako specifičnu ekonomsku, kulturnu i istorijsku težinu kao Vranje, a da je ona potpuno zanemarena.

„SSZ je garancija da se neće više desiti diskriminacija srpskog naroda u Bujanovcu i Preševu. Videla sam da je pre nekoliko dana Gordana Čomić otišla u Bujanovac i rekla da ćemo da zaustavimo diskriminaciju Albanaca time što ćemo im dati radna mesta. Pa nijedna strpska stranka nije na vlasti u Bujanovcu i Preševu. Ti ljudi ne osećaju više da su u Srbiji“, rekla je predsednica SSZ.

 

U obraćanju Vranjancima istakla je da SSZ „ne želi da seče svoje korene, ne želi da zaboravi ko smo i očuvaćemo naš identitet i zemlju“.

„Naša stranka je jedina koja samostalno ulazi u skupštinu. Svi drugi su u koalicijama i trulim savezima, svi su se odrekli svojih programa samo da bi se dogovorili kako fotelje da podele. Nema principa, nema vrednosti. Imate Ponoša koji glumi patriotu, a njegova najbliža saradnica, Marinika Tepić, govori da se u Srebrenici desio genocid. Imate SNS koja ima i Zoranu Mihajlović, ali i neke koji, tobože, vole Rusiju. Njima je samo novac ideologija, i lični interesi“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Potpredsednik Ozvršnog odbora i predsednik Okružnog odbora SSZ, Dragan Nikolić, kazao je da na parlamentarnim izborima, 3. aprila, očekuje „impozantne rezultate“ i da Milica Đurđević Stamenkovski, kandidatkinja za predsednicu Srbije, „uđe u drugi krug“.

„Spočitavaju SSZ da su produžena ruka SNS, ja vam tvrdim da nikada ne bih bio na listi koja podržava Aleksandra Vučića. Mi se ne borimo ni protiv koga, već za sebe i naš narod. Želimo da privredno porastemo, da podignemo porodicu, da prosvetu promenimo da mora da bude srpska, da naša deca uče srpsku istoriju, da ne učimo ono čemu su nas učili komunisti“, rekao je Nikolić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari