Zavetnici: Zaustaviti propast sporta u Sevojnu 1Nenad Aćimović/Foto: Privatna arhiva

Već godinama unazad se kontinuirano uništava sport u Sevojnu, poručuju iz Srpske stranke Zavetnici, navodeći kao primere FK Sevojno, Streljački klub Aleksa Dejović, košarkaški klub i druge, koji su kako kažu u toj stranci, nekada bili poznati po uspesima i medaljama, a sada su klubovi koji se bore za opstanak.

-Svima je dobro poznato da je Sevojno do pre nekoliko godina imalo fudbalski klub za svako poštovanje, koji se takmičio u najjačem rangu srpskog fudbala. Mladi sportisti iz Sevojna su nizali uspehe i u streljaštvu, karateu, košarci, a sada sve ređe čujemo vesti o takvim uspesima, izuzev povremeno u mlađim kategorijama pojedinih sportova, navodi Nenad Aćimović iz Srpske stranke Zavetnici.

Iz ove stranke kažu i da im se mnogo građana Sevojna požalilo da njihova deca nemaju skoro nikakve uslove za treninge i za dalji sportski napredak, da roditelji nemaju pomoć od opštine i da se svi treninzi se naplaćuju.

-Fudbalski klub nema osnovnu opremu za rad, strelci nemaju adekvatne uslove i prostor za vežbanje. Zbog toga im sezona gađanja malokalibarskim oružjem ne traje tokom cele godine, već samo par meseci, poručuje Aćimović, koji je nosilac liste Zavetnika na predstojećim izborima u užičkoj opštini Sevojno.

On kao najveći problem vidi to što nema naznaka da bilo ko iz vlasti pokušava da nešto na tom polju promeni i kao primer navodi sportsku salu koja još uvek nije stavljena u funkciju, jer, kako navodi služi funkcionerima za slikanje iz kampanje u kampanju, dok deca iz Sevojna idu u Užice da treniraju.

-Sve što se radi, svodi se na entuzijazam pojedinaca iza kojih ne stoji sistem i podrška onih koji su zaduženi za razvoj sporta u Sevojnu, ističe Aćimović i dodaje da će se boriti da sredstava za finansiranje sporta budu mnogo veća i da mladi talentovani sportisti dobiju zaslužene stipendije.

-Zavetnici će se ozbiljno baviti pitanjem sporta u Sevojnu, organizovanjem novih sportskih manifestacija i promovisanjem sportskog duha, jer to je jedini način da dobijemo mlade zdrave generacije ljudi, sa usađenim pravim vrednostima, koji će ostajati ovde, jer će se u Sevojnu osećati kao svoji na svome, poručio je kandidat za predsednika Opštine Sevojno Srpske stranke Zavetnici na predstojećim izborima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari