Završen protest Albanaca u Bujanovcu: Poručeno da Beograd i dalje uskraćuje Albancima osnovna ljudska prava (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Sve imaju,jedina država u Evropi koja poštuje manjine,imaju jezik,pismo,nazive mesta,škola…na svom jeziku.

  2. Sve u dogovoru sa Vučićem i Kurtijem ne bi li se skrenula pažnja sa litijuma!
    Kakve fukare!

  3. Druze Alex,nista nikome nije proslo vec ocigledno da ste i dalje optereceni idejom i parolama gde su vase tarabe tu su vase zemlje.Na kraju se nazalost ta nacionalisticka politika osvetila vama,elem opet desnicari nacional sovinisti vladaju Srbijom a pritom opet niko vam nevalja,ni Hrvati ni Bugari,niti Crnogorci niti Bosanci niti Albanci,nitiMakedonci a tek da znate koliko vas Madjari obozavaju.

  4. Opstina Bujanovac ciji su opstinari vecinom etnicki Albanci najvise ulaze u albanska sela u okolini, srpska su zapostavljena. Albanska sela su Las Vegas za srpska. Albanske zastave su svud po tim selima, kada prodjete BG tablicom osecate neprijatnost i zapitkivanje s njihove strane odakle ste. Kako se ponasaju njihovi zemljaci na KiM prema srpskom stanovnistvu, bolje da se pokriju usima.

  5. Što plačo neposla svoje oklopnike kao neku noc da rasturi protest,kad se svira himna Albanije a ne Srbije,na cijoj su teritoriji?

  6. Šiptarima u Bujanovca, Medvedja i Preševo omogućiti da žive pod istim uslovima kao i Srbi na KIM , a to znači da žive u enklavi, da ih policija hapsi zbog svega i svačega (a najviše zbog učešća u učk zločinima), ukinuti im banke, poštu i bankomate terati ih perfidno da se isele(napadati na imanja i ljude) zbog nesigurnosti i dr.!
    Znači reciprocitet., pa onda naka se javljaju !

  7. Uz himnu Albanije i uz odavanje pocasti poginulim teroristima… I jos imaju obraza nesto da traze od Srbije? Dati im ono sta imaju Srbi u Albaniji, hoce reciprocitet to neka i dobiju. Davno su prosla vremena kada se nasedalo na ovakva albanska glumatanja o „ugrozenosti“, jasno je da se radi o jos jednoj pozorisnij predstavi koordinisanoj sa Kurtijem

  8. @Arben

    Nisi nabrojao ko vas to obozava i ceni, ima
    uopste nekoga na toj listi?. Elem, odavno je
    provaljen nacin na koji pokusavate da postignete vase naci-sovinist ciljeve, ovakvo izigravanje „ugrozenosti“ je deo tog repertoara na sta Srbi vise nece nasedati niti tolerisati. Dosta je bilo, dosadili ste.

  9. Ne razumem gde je policija i vojska u svemu ovome….zašto ne rade svoj posao za šta ih plaćamo….pa neka u Albaniji vijore te zastave i puštaju himne. Dosta je bre bilo….jel.hoce svoja prava teraj to u matičnu im zemlju.pa neka.traze svoja prava tamo. Oteli nam deo teritorije pa hoće još jbg braćo neće da može.

  10. „Drzava u srpske skole ulaze milione, u nase ni centa…“ ja mislim da su na teritoriji Republike Srbije sve skole srpske….a to sto neke imaju nastavu na jeziku manjina ne cini ih albanskim

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.