Okončan sastanak Vučića i Kurtija u Briselu: Predsednik Srbije kaže da su razgovori bili neuspešni, zabrinut jer se ide ka ćorsokaku

Ostavite komentar


  1. Jadan pristup pregovorima. Najpre Kurti hoce sve po svome. Onda Vucic kaze ok, ali postepeno, i da ne bude ocigledno. I onda nadjemo kompromis, sve kako Kurti hoce, i to odmah, uz obavezu da pitanje teritorija do Nisa i Leskovca ostavimo za dogodine, ali se i Vucicu izadje u susret, da ne pise odmah u medijima sta se radi, i da se Vucic na srpskom pobednicki izvice na Kurtija.

  2. Naravno da su bili neuspešni jer naš predsednik hoće da budu neuspešni. Tek kada dobije signal od Rusa za uspešnost razgovora tako ći o biti. Medjutim to se skoro neće desiti ili nikada se neće desiti.

  3. Situacija je dosta napeta i ne smemo čekati da eskalira. Zato se nešto mora preduzeti što pre.

  4. I ? Dokle tako g. Vucicu ? EU nije svoja i ima istog „gazdu“ kao i Kurti ! Zato trazi prijem kod (nazalost) Bajdena i Americkog kongresa i tako skrati te budalastine sa nekakvom EU. Sto god od njih da dobijes izafji pred Srbiju i tako do resenja. Mene sigurno nebi tako setali !

  5. Pa mora i Kurti malo parizera sa jogurtom da proba mozda ce i on da bude „Inteligentan“ ko ovaj naš.

  6. Srbija je ispunila sve i ispoštovala svaki sporazum druga strana nije ništa,ne znam dokle Zapad misli da toleriše Kurtija???

  7. Kurti želi da ostvari svoje interese,to je da protera naš narod sa KiM-a. Zato se tako i ponaša,svaki pregovori propadnu zbog njega.

  8. Pristina mora da se spusti na zemlju i prekine vise da pravi tenzije na KiM. Preko nam je potreban dogovor ali ga nema na vidiku.

  9. Vučić je uvek, kao i danas isto pokazao dobru volju za pregovorima. Jedini ko iste koči je Albin Kurti.

  10. Nova runda pregovora ništa novo nije donela ,nema pomaka,ne razumem KOMPLETNU mEĐUNARODNU zAJEDNICU da toleriše ovakvo ponašanje Kurtija.

  11. Brisel i SAD moraju da reagiju na odsustvo zainteresovanosti Pristine za saradnju i dogovor,Kurtijevo ponašanje prevazilazi sve mere i granice!!!

  12. Da li se Vucic ikada sa nekim nešto dogovorio? Osim sa Trampom ono jednom?
    On ni ne ume da razgovara.

  13. Kurti odbija svako kompromisno resenje jer je njegov jedini cilj da Srbija prizna KIM sto se nece desiti!!!

  14. Izgleda da je Kurti samo orudje preko kog se Evropa i SAD svete Srbiji i predsedniku Vucicu sto im se ne dozvoljava da se mesaju u vodjenje politike Srbije,kako drugačije oceniti njihovo pasivno ponašanje na Kurtijeve ucene i odbijanje formiranja ZSO.

  15. Bojim se da je dijalog zapao u veliku krizu s obzirom da Kurti neće da ispunjava svoje obaveze.

  16. I pored neuspešnih pregovora moramo nastaviti borbu za mir i sigurnost naših građana na KiM. Ne smemo nikako odustati od toga jer se oni tome nadaju.

  17. Stav i ponasanje Pristine su problem za postizanje mira i stabilnosti,ovako agresivna politika koju zagovara Kurti ne vodi nicemu dobrom.

  18. EU treba podhitno da reaguje, ovo je sramno ponasanje Kurtija. Srbija je za kompromis uvek bila ali ovakav stav Pristine moze izazvati jos vece probleme.

  19. Ne mogu da shvatim admina ovog media. Zasto pustate rezimske bootine da ovde komentarisu i ruse vam ugled. Malo li je sto su na svim rezimskim medijima i jos ih rado pustate ovde sa svim bljuvotinama i lazima. Nazalost postajete i vi kao i oni i razmisljam da vas napustim jer ne zelim vise da citam rezimske lazi kojekakvih likova. Ispada da nece biti media u Srbiji koji nesto valja vec sve poltroni i rezimske ulizive.Dokle! Dodjite jednom pameti sem ako niste kao i prvovjencani i njegova svita!

  20. Kosovska kriza je politički rudnik dijamanata i onome u Prištini i ovome u Beogradu. I tako svakom galavatome prištinskom & beogradskom unazad sto godina. Trajaće to još dugo, dugo i u budućnosti. Ta kriza je čarobni kamen čudotvorac u tronu svake vlasti – ma ko sedeo i ma ko ubuduće sedne na njega. Koku, nosilju zlatnih jaja nikad neće neki vlastodržac ili pretendent na vlast očerupati i metnuti u lonac. Jer, da ima stvarne opozicije, stvarnog opozitinog stava, i tamo i ovde, to bi se moglo rešiti. Ovako, tamo pretendenti i ovamo pretendenti. Stari je i dobri savet (B. Lazarević): „Zvezdočatci veliki, pročitajmo oko“. Vlastodršci naši u dubukome neznanju i nerazumevanju sveta, osim svoga interesa, niti čuju, niti znaju za huk vremena i vapaj nevidljivih. A toliko nade polažemo u taj privid političke čovečnosti. Kosovska kriza je samo još jedan odsjaj bezmernog političkog sebičluka.

  21. Kad ce sankcije/vize parizeru? Jel nas to vracas u tvoje slavne devedesete? Ako nemas pojma da pregovaras, a nemas (sve si dao a nista dobio nisi), mani se tog posla. Idi radi nesto drugo ako ista drugo znas da radis.

  22. Vucic odugovlaci kolko god bude mogao a okrivljuje drugu stranu i to funktionira u srpskoj javnosti. Trazi se formiranje ZSO u okviru priznatog Kosova od strane Srbije i tu nema sta se filozofirat, kad Zapadu jednom pukne ima da gladujete! ah da jos sankcije Majki Rusiji ne zaboravite.

  23. Izdrzite ako zatreba slobodno napravite sendvic sa vise vaseg parizera i neka toma slogodno i vama sipa majoneza za bar trojicu . To je najmanje sto zasluzujete za vasu borbu .

  24. Samo se vi nadajte da on tu nešto pregovara. On misli samo na sebe i kako još da ostane na funkciji.

  25. Da idemo već neko vreme ka ćorsokaku. Nego bi trebalo za to finansijski da odgovara. Ko li bi to moglo biti?

  26. Ko je njega ovlastio da vodi bilo kakve pregovore? On po Ustavu, nema ta ovlascenja. Gde je izjava gospodina Kurtija? Zasto nikada ne cujemo drugu stranu?

  27. @Romed

    Kakvi bi ti „komentari“ tacno odgovarali? Oni albanskih botova, srbofoba, autosovinsta, nvo kursadzija? Ne moze samo to da ide, mora malo da se prosara.

  28. Драма у пет чинова. А ово је четврти чин, колико ми се чини! А видећемо какав ће бити пети ? Зависи од режисера! Боже, спаси и помози нама грешнима! Свети Саво моли Бога за нас!

  29. Sada vodimo sa 6 prema nula …..dok doticni pregovara na tlo kosova i metohije se vrsi egzodus nad srbima …Gospodin se bori do poslednjeg srbina …izuzetno agresivno i podobno za siptare .

  30. Nesposoban si za pregovore,treba Srbi sa Kosova pregovaraju,jer radi se o njihovoj kozi ⁴

  31. Zašto pobogu sve vesti svugde počinju sa imenom Ovoga!? Setite se dnevnika 90tih! Kako počinju? Predsednik republike Srbije Slobodan Milošević..,i uvek tako. Mnogo smo glup i tolerantan narod!

  32. On kao predsjednik bi trebalo po protokolu da razgovara sa ‘predsjednicom’ g.Osmani.Sa Kurtijem bi trebalo da pregovara premijerka Brnabić.Ako je Vučić uporno sklanja u stranu,misli da nije dorasla zadatku.Ako nije(a nije) zašto je drži na tako odgovornoj funkciji?

  33. Sa nepismenima se ne moze razgovarati jel oni neznaju nista ja garantujem zivotu da kurti nezna koliko je 9X8 a ne sve ostalo i sa kim dase priča nema sa kim.

  34. Niko nije ni ocekivao da ce razgovori biti uspesni…zali boze samo silnog novca koji je potrosen uzalud.

  35. Sve ce to da bude po tajnom a ne javnom dogovoru koi je davno dogovoren,samo ga treba ispeglati.

  36. Nista ovde sa ovim nema naviko je on parizer da nudi srbima i misli i na kosovo da utapa parizer e nece da moze

  37. Kurti traži rat,dobiće ga,ali ne sada kada su još jaki Amerika i Engleska, uskoro neće biti tako

  38. Све се штимује да ЗСО прихватимо као победу а та заједница нема никаквих овлашћења.

  39. Ja iskreno mislim sa Vucic i hoce da sastanci budu neuspesni. To se sve radi uz dogovor… Kada bi neko postavio prisluskivac u toj sali gde se sastaju, culi bismo informacije koje niko od nas ne bi voleo. Ja svakako mislim da ce sve to biti albansko, i Leskovac i sve do Nisa, ali je pitanje „kada?“.

  40. Како вас није срамота да објавите текст са оволико грешака? Разумем и брзину и притисак, али нисте спојили две реченице без грешке!

  41. Citat: Okončan sastanak Vučića i Kurtija u Briselu: Predsednik Srbije kaže da su razgovori bili neuspešni, zabrinut jer se ide ka ćorsokaku
    Komentar: predsednika Srbije Aleksandra Vučića zna i treba da izbegne ćorsokak. Sve ono dogovoreno i pregovoreno da se ostvari redusledom kojim su se pregovarale i dogovorile. Ne moze da se pocne od tamo gde ti se prohte, da povratis na vrat na nos tvoje militante u obliku clanova srbske liste na celo Asociajcije

  42. Bitno je da je faraon stavio njegovu armiju u prvi stepen pripravnosti. A,tu je i njegova policija sa Bato na čelu! Narode srbski da li neko tačno zna čemu oni pričaju.Normalan čovek posle tako teških razgovora ide da se odmori a faraon pravo na gulaš i vino u Peštu.. Pa koga ti više zajebavaš?

  43. Sta bi se desilo da Kurti napravi Zajednicu srpskih opstina. Sta je onda obaveza Srbije??? Priznanje nezavisnosti?

  44. Sta da kazem, ako je – rec o matematici jer ovi dvojica nista drugo i nevide ! Madjutim, kada imate DVA MINUSA, dali cete stvarno dobiti i jedan „mali“ plus ? Kada dve polusposobno-interesne osobe, imaju jedna drugoj da kazu sto im se govori, dali se to zove: Pregovori na Drzavnom nivou? Tuga do „Boga“ ! Ma ko lud vise veruje o Kurti-_vucicevskim “ pregovorima“, kada tako nesto i me postoji? Samo Vucic i Srbija u tako nesto !

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 8

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.