Završena radna večera lidera regiona, bez izjave Vučića 1Foto: N1

U Mostaru je večeras održana radna večera lidera zemalja regiona, na kojoj se razgovaralo o brojnim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava region.

Ekonomija je glavna tema susreta lidera regiona u Mostaru, uoči Sajma privrede koji i ove godine okuplja ključne donosioce odluka sa Zapadnog Balkana. Premijer Srbije se nije obraćao novinarima u Mostaru, nakon večere, prenosi N1. Večeri u restoranu „Romarica“ prisustvovali premijeri Srbije i Hrvatske Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, članovi Predsedništva BiH Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, crnogorski predsednik Filip Vujanović, kao i predsednici Republike Srpske i Federacije BiH Milorad Dodik i Marinko Čavara. Oni će u utorak prisustvovati svečanom otvarenju Privrednog sajma u Mostaru. Pored ekonomije, glavne teme razgovora su i situacija u regionu, odnosi zemalja, unapređenje saradnje.

Aleksandar Vučić izjavio je u Mostaru da „nema problem“ da se u tom gradu sastane i sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

„Koliko znam, predviđeno je da se sastanem sa (predsedavajućim Saveta ministara BiH) Denisom Zvizdićem. Ali, ako dolazi Izetbegović na Sajam (privrede), nemam problem da se vidim i sa njim i da razgovaram sa njim. Ja nikad od razgovora ne bežim“, rekao je Vučić novinarima.

Govoreći o susretu sa premijerom i budućim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, hrvatski premijer Andrej Plenković je najavio razgovore ne samo s Vučićem, već i sa ostalim regionalnim kolegama o bilateralnoj saradnji i evropskom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari