Završena sednica Skupštine Srbije, sutra nastavak 1foto FoNet Ana Paunković

Vanredna sednica Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu je izveštaj REM-a završena je za danas. Sednica se nastavlja sutra u 10 sati. Tokom današnje sednice poslanici opozicije tražili su vanrednu sednicu parlamenta o situaciji na Kosovu i Metohiji, koja je obećana još nakon samita u Ohridu.

Što se tiče rasprave o REM-u nije se daleko odmaklo, jer je Nebojša Bakarec, izvestilac Odbora za kulturu po dugi put „navodno pričao o izveštaju REM-a, ali je ustvari vreme iskoristio da optuži N1 i Novu S da su glavni organizatori protesta, a da su građani samo statisti.

Boško Obradović, poslanik Dveri podsetio je da je ovaj sastav REM-a ponovo dao nacionalne frekvencije istim televizijama koje su godinama unazad kršile sve propise.

„Ovaj sastav REM-a je odavno trebalo da bude smenjen, kad nemaju časti da podnesu ostavke“, rekao je Obradović i dodao da davanje dozvole za TV Informer zapravo predstavlja paniku u redovima vladajućeg režima.

„Režim je svestan da će ovaj sastav REM-a morati da se menja, pa onda na brzinu dodeljuju kablovske frekvencije“, istakao je lider Dveri i zatražio smenu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i raspisivanje izbora, optužujući vlast da je generator nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari