Završna konferencija koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad": "Kada naš grad sruši svoje okove, pašće i okovi u celoj Srbiji" 1Foto: 021.rs

Novosadska opozicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ održala je završnu konvenciju u Novom Sadu sa koje je pozvala Novosađane da izađu na izbore u što većem broju, kako bi grad bio oslobođen posle 12 godina vladavine SNS.

“Novi Sad je jedini grad u Srbiji u kojem cela opozicija izlazi na izbore, bez izuzetka i gde smo uspeli da se ujedinimo i ponudimo građanima ozbiljnu alternativu vlasti koja već 12 godina devastira naš grad na svim poljima i urušava njegove vrednosti koje su građene decenijama i vekovima. Potrebno je samo da ponovimo rezultat iz decembra jer je tada opozicija osvojila 55 odsto glasova u Novom Sadu. Zbog toga pozivam sve Novosađane da izađu na izbore, jer pri velikoj izlaznosti pobeda opozicije je zagarantovana”, izjavio je prim. dr Vladimir Vrsajkov, jedan od nosilaca opozicione liste u Novom Sadu.

“Ne govore istinu oni koji kažu da je naš jedini program smeniti ovu vlast. Mi ćemo zaustaviti projekat Novi Sad na vodi i umesto njega obezbediti centralni park za sve građane, sa marinom i sadržajem koji će umesto betona i gužve ponuditi zdrav život i miran ambijent. Saobraćajne gužve i nedostatak parking mesta ćemo rešiti izgradnjom lakog nadzemnog i delimično podzemnog šinskog saobraćaja i izgradnjom depo parking mesta na rubnim delovima gradova. Formiraćemo opštine u prigradskim naseljima da građani sami odlučuju kako će trošiti svoj novac”, rekao je Miloš Tubić, prvi na listi kandidata za odbornike novosadske opozicije.

Jedan od nosilaca liste Udruženi za slobodan Novi Sad, Borislav Novaković pozvao je Novosađane da izađu na izbore u što većem broju i da Novi Sad bude prvi slobodan grad u Srbiji u kojem ne vladaju naprednjaci.

“Kada ovde kresne iskra slobode, ona će osvetliti celu Srbiju. Ustani Novi Sade, jer ovde klica pobune, najbolje i najbrže raste. Kada Novi Sad sruši svoje okove, pašće i okovi u celoj Srbiji. Ustani Novi Sade, jer ne možeš osloboditi sebe, a da ne oslobodiš celu državu. Zato 2. juna, u nedelju, sloboda, pobeda, pobediće Novi Sad kao slobodan grad”, zaključio je Novaković u svom govoru na završnoj konvenciji.

„Udruženi za slobodan Novi Sad“ čine Srpska koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, pokret Bravo i Vojvođani – LSV.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari