Zbog Kosova na Balkanu moguć „Veliki prasak“

Ostavite komentar


  1. “ … – ima jedan cilj, a to je uništavanje BiH. On smatra da je došao njegov trenutak.“ … Prvo, ta Bosanska kvazidrzava je do te mere nefunkcionalna da prakticno i ne postoji, osim u zapadnim ‘dejtonskim halucinacijama’. Drugo, Dodik ne radi nista drugo od onoga sto je Rajhskancelar Helmut Kol 1990. radio dok je ‘unistavao Istocnu Nemacku’. … Nema razlike izmedju dve Nemacke i dve Srpske drzave! … Sto pre Zapad utuvi to u glavu, to bolje za sve nas!

    1. Kol nije bio rajhskancelar vec Bundeskancelar. A rajhskancelar je bio neko drugi. A sa tim poznavanjem materije ja bih radije samo citao bez komentarisanja.

      1. Dejane, pojam ‘sarkazam’ ti je ocigledno nepoznat?! Da ti onda objasnimo: Rajhskancelar je bila njegova formalna titula u Nemackoj, pre 1 i 2 Svetskog rata, koja se dva puta u 100 godina lepo ujedinila. Prvi put pod Hitlerom, drugi put pod Kolom, … cime se htelo reci da, …. (hajde sada ti malo)?!

  2. Srbija i Kosovo nikada nisu bili u sukobu te nema sta da se mire. Srbi su dali identitet Kosovu svojom kulturnom bastinom i cak dali naziv tom delu zemlje. Naziv Kosovo potice iz srpskog jezika. Srbi su u sukobu sa Albancima u vezi Kosova ali Albanci nisu isto sto i Kosovo. Ono sto je najtragikomicnije u svemu je to sto Albanci i Hasim Taci kao hoce da „sacuvaju multietnicnost Kosova“ iako je ta paradrzava na Kosovu nastala upravo na etnickom principu i proterivanju vise od 60% kosovskih Srba ali i Roma, Hrvata itd. Ova Tacijeva prica zvuci kao kada bi lopovcina teske kategoriije krenuo da drzi lekcije deci o tome kako je kradja cokoladica u prodavnici jako ruzna stvar…

  3. Cilj mnogih velikih sila kroz istoriju, pogotovo na Balkanu, bio je da se teritorijalna pitanja ostave nerešenim da bi oni mogli da arbitriraju, podstiču konflikte, pomažu čas jedne čas druge. Kamo sreće da su se još pre sto godina, posle I svetskog rata formirale na Balkanu homogene nacionalne države, uz sve traume, pa bismo tako izbegli nesreće u II svetskom ratu ili tokom 1990-ih. Ali šta bi onda radili ovi iz sveta koji rade po principu zavadi pa vladaj?

    1. I jos vise, kako bi se onda pojavio jedan demagog i politicki parazit poput Vucica koji se hrani tom situacijom i pliva kroz nju kao riba kroz vodu?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.