Zdravko Ponoš: Ja sam zadužio uniformu, pušku i knjige, a Vučić kišobran, burek i stan – nijedan od nas nije janjičar

Ostavite komentar


  1. Kratko, jasno i odsečno – tipično generalski. Svaka čast Vojničino !!!!!
    A ti Vučko sedi , zasluženi kec.

  2. Ponosova rec je na mestu,a ovog ulicara treba postaviti na mesto.Ne mogu da razumem to,da ljudi jos imaju poverenja u njega (vucic)mada ja to i nebi nazvao poverenje,nego radi interesa.Jer jednom je priilikom rekao „moji oko mene me ne vole,ali svi zive dobro,kao bubreg u loju“.To je i jedini razumni odgovor sto ima naivnih koji i dalje glasaju za njega.

  3. Svaka cast, svaka rec vam je na mestu, jasni ste direktni i koncizni, i uvek argumentovani. Milina vas je slusati, nadam se da cete tako i raditi jednog dana da bi nam svima bilo bolje.

  4. Najveca greska je sto više nema pravih generala. Vašim odlaskom je Vojska Srbije mnogo izgubila. Žalosno je ko je sada na čelu te važne institucije. Sramotno je ljude koji su se opredelili za najčasniji posao nazivati janjicarima jer su oni uvek sluzili Srbiji. Ni Rusiji ni Nemackoj kao neki. Načelniče velika podrška. Mozda se nismo uvek slagali, ali Vam zelim sve najbolje. Sreca prati hrabre!

  5. Нажалост, свакакви су задуживали униформу, оружје и „чварке“.

  6. Свака му је на месту, што би рекао неки амбасадор.

  7. Sa njim ne treba da polemises…to ionako nece cuti njegovi simpatizeri. Mislim da malo radite na terenu…ne znam zbog cega.

  8. Da se kladimo da oni koji podržavaju Ponoša nisu bili u vojnoj službi kad je bio načelnik Generalštaba. Ja jesam. Jadni, gladni, pocepani, poniženi, materijalno upropašćeni, obespravljeni… Eto, takvi smo bili.

  9. Ja nekako ne razumem na kojoj je Ponoš strani, a valjalo bi da se malo precizira…idu izbori

  10. Odmeren, ispravan, i samo sa cinjenicama. Ovakav covek nam treba da vodi Srbiju.
    Nadam se da cu docekati dan kad cu odahnuti i reci Bravo, najzad pravi covek, na pravom mestu!

  11. Па , господине Понош, ето ускоро избора , Пајом ‘ обојци , ком’ опанци . Толико од мене .

  12. G-dine Ponoš,
    Kada hulja vlada,
    uvek narod strada!
    Moramo učiniti sve
    da hulja zauvek
    NESTANE!!!

  13. @Jok bre: General Ponoš je bio načelnik generalštaba u godinama posle raspada zemlje, izgubljenih ratova, povlačenja sa Kosova i Metohije i potpune propasti. Učinio je šta je moglo da se učini. Kad je hteo više, smenili su ga. Desetinama puta je pričao o tome šta je sve uradio i kakvo je stanje tada u vojsci bilo.
    @Lira – general je vojnički precizan na kojoj je strani. To što ne želite da čujete nije njegov problem.

  14. @Jok bre
    Da se kladimo da ti nisi ni prosao pored kasarne kad je on bio nacelnik generalstaba.

  15. I to i on ste se slozili sa samim sobom gospodo monogolisti.
    Kao kad Čanak i Dacić gostuju na nekoj televiziji, kao svađaju se, kamere se ni ne ugase a oni se dogovaraju i koju će kafanu.
    I jedan i drugi, uzurpirali ideje i ideologije i 30 godina nikom ih ne daju
    I sve vreme lagodno žive eksploatišuću te ideje.svako svoju i svako na svoj način

  16. viševjekovna laž u SerBa je da se na silu odvodilo u janjičare, a istina je da su se Serblji otimali čije će rajansko šugavo dijete ući u tu privilegovanu kastu i riješiti se bijede. Proučite malo i turske, prave izvore, a ne samo one crkveno-guslarsko-udbaške

  17. Hrabrost je izaći na izbore pod ovakvim uslovima, biti u utakmici bez silnih donacija zaposlenih preko veze ili ugradnjom na projektima te teako ograničenim „radom na terenu“. Opozicije je eto, hrabra. A hrabrost je i da Vladalac pristene na verbalni TV duel sa nekim političkim neistomišljenikom (bilo kim). Tu hrabrosti nema.

  18. Svaka čast, odmereno, ali u centar, što se kaže. Jedino što je neka šteta već napravljena – AV može da sipa laži na svojim televizijama dok mu se hoće… Kad bi gospodin/general Ponoš dobio više vremena na tim televizijama, stvari bi brzo počele da se menjaju.

  19. Svavkako ću glasati za listu „Srbija protiv nasilja“, ali samo ukoliko uhapsite prvo Vučića, a zatim i sve njegove dahije i oduzmete im sve što su pokrali ovoj divnoj zemlji i narodu.

  20. Kritikujete samo, recite gde su rešenja? Vas vojne baš niko ne treba da voli! Gde god ste došli doveli ste svoje! A znanje na tankim nogama!

  21. Господине Понош, ви сте човек за понос. Надам се да ће грађани Србије умети да оцене, процене и правилно се већ једном одреде. И надамо се да ћемо добити најзад председника кога ће не само његови бирачи већ и свет. поштовати.

  22. Kako to, da kada su stvari tako jasne, broj vaših glasova bude na nivou statističke greške, a njegov blizu 2/3 izašlih birača? Da li je to narod Tesle, Pupina,Milankovića, Andrića, Selimovića…glup? Ili…?

  23. Obojica ste iz istih krajeva pa gde vam je kninska krajina, dovukli ste ih ovde u Srbiju da glasaju za vas.

  24. Ponoš je zadužio glinericu i lemilicu pošto je bio oficir tehničke službe i to je nonsens u svim vojskama sveta – da 1. čovek vojske ne bude iz pešadije, motorizovanih jedinica ili artiljerije. Tako da ja ne bih da produbljujem odakle njemu kvalifikacije za to mesto…inače sam iz vojničke porodice i služio sam vojni rok ratne 1999.na KiM.

  25. Да „генерале“ ти си узео пушку,а за чега си дао ЗАКЛЕТВУ и кога си одбранио,a та држава ти је пружила СВЕ.

  26. Vučićevi nesuvislu komentari. Primera radi: Kaže 2008. Proglašena država Kosovo, zaboravlja da je to jednostrani čin sa kojim se niko u Srbiji nije složio . Za razliku od njega koji se složio i potpisao granične punktove, predao policiju, pravosudje, administrativnu upravu, privredne i energerske resurse i tako dalje da ne nabrajan. Odakle mu obraz da uporedjuje svoju prodaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.