Zdravko Ponoš pitao ministarku da li je bila na tajnom sastanku u Briselu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Šef poslaničke grupe Srbija centar – SRCE Zdravko Ponoš pitao je danas ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović da li je 9. decembra 2022. godine bila u sastavu delegacije Srbije koja je u Briselu imala sastanak sa predstavnicima kompanije Rio Tinto.

„Da li je u toj delegaciji bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je predvodio delegaciju? Da li je u delegaciji bio i tadašnji savetnik u kabinetu predsednika Republike Danilo Cicmil? Ko su bili sagovornici sa strane kompanije ‘Rio Tinto’ i šta je bila tema razgovora?“, pitao je Ponoš na sednici Skupštine Srbije.

On je pitao da li je tadašanja premijerka Ana Brnabić bila obaveštena o tom sastanku, kao i nadležna ministarstva i Vlada.

Ponoš je pitao da li je platforma za razgovore bila razmatrana na Vladi i po čijem nalogu je ministrka Handanović putovala u Brisel i o čijem trošku?

„Da li je Handanović bila svesna da je u momentu kada je taj sastanak obavljen bila na snazi odluka o obustavljanju svih daljih aktivnosti na projektu Jadar?“, upitao je Ponoš.

Zdravko Ponoš pitao ministarku da li je bila na tajnom sastanku u Briselu 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Pitanja drugih poslanika

Poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević rekla je da Niška banja mora da ostane banja i da tu ne sme da bude rudnik.

Ona je istakla da se tamo dešava upravo ono što je pretpostavila.

„Bušotine u Niškoj banji, nadomak vodoizvorišta Studena. To je strateški važno vodozvorište koje snabdeva skoro 100.000 stanovnika pijaćom vodom“, rekla je Milošević.

Ona je rekla da je „tu i geotermalna voda koja može da greje pola grada“.

Poslanica poslaničke grupe Novi DSS – POKS (NADA) Slađana Radisavljević pitala je Brnabić kada će zakazati sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o Zakonu o zaštiti i zastupanju državnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Ona je rekla da bi na tu sednicu trebalo da dođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić i navela da je on najodgovorniji za vođenje politike u prethodnih 10 godina koja je doživela neuspeh.

Opširnije u Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari