zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) i kandidat za poslanika liste „Srbija protiv nasilja“ Zdravko Ponoš ocenio je danas da je ta lista pogrešila što nije odmah, tokom popodneva izbornog dana, saopštila da ne priznaje „rezultate očigledne krađe u Beogradu“.

„Realno je bilo da se Beograd spase iz čeljusti SNS i da to bude korak ka spasavanju Srbije. Nažalost, izlaznost nije bila dovoljno velika da nadoknadi brutalnu krađu. Izbori u Beogradu nisu bili izbori, bili su ‘arena'“, naveo je Ponoš na društvenoj mreži Iks (X), aludirajući na glasanje gradjana iz Republike Srpske (RS) u beogradskoj „Štark Areni“.

On je ocenio da ne postoji izborni rezultat koji je dobar za narod, osim onog kojim se Srpska napredna stranka (SNS) sklanja sa vlasti u Srbiji.

„Takav rezultat, u ovakvim okolnostima, nije bio realan. Narod inače nema ništa od toga što opozicija ima bolji rezultat nego pre, to ne menja stvar“, dodao je Ponoš.

Lider stranke SRCE je ocenio i da režim Aleksandra Vučića „nikada neće dozvoliti regularne izbore u Srbiji“ i da je tome moguće suprotstaviti se većom izlaznošću „nego što oni mogu da ukradu“, kao i „nepriznavanjem pokradenih izbora“.

„Prva mogućnost je propuštena. Opozicija nema pravo da odustane od druge mogućnosti. Nije pokradena opozicija, pokradeni su građani“, naveo je Ponoš.

Lista „Srbija protiv nasilja“ ocenila je da je u Beograd dovedeno više od 40.000 ljudi bez legalnog prebivališta u tom gradu, radi glasanja za listu „Srbija ne sme da stane“, zbog čega su zatražili poništavanje izbora u gradu i pozvali na protest ispred Skupštine grada danas u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari