Zec o kandidaturi za predsednika: Ovde se traži mesija, a ne institucije i procedura 1Foto: Screenshot YouTube/N1

O mogućim kandidatima za izbore najviše se spekuliše u medjima, a u tim spekulacijama na kratko se našlo i ime profesora Miodraga Zeca. „Ovde se traži mesija, ne traže se institucije i procedura, a ja imam mnogo važnih razloga zašto sebe ne smatram dobrim kandidatom“, poručuje profesor Zec.

Kako je rekao, spekulacijama o kandidaturi za predsednika mu je naneta „neka vrsta neugodnosti“, a dodaje i da ne želi da se nanese šteta ljudima iz opozicije, jer ga niko nije ni predlagao, piše N1.

„Ja neću da budu oni kolateralna šteta ako sam već ja šteta. Svakome je drago da se pomene u pozitivnom kontekstu, ja sam u godinama kada to više ne deluje na mene, na mom video kanalu meni to svaki dan neko kaže. Čoveku bude prijatno što misli da ja nešto predstavljam. Ja ne mislim da sam dobar kandidat. Ovde se traži mesija, ne traže se institucije i procedura, a ja imam mnogo važnih razloga zašto sebe ne smatram dobrim kandidatom. Godine, zdravstveno stanje, životni planovi koje imam. Čitav život si profesor Univerziteta i potpuno usamljeni jahač. Ja sam vrsta koja izumire, to ima samo u vesternima, da neko jaše u sumrak, e taj sam ja. Ja nisam čovek organizovane grupe. Drugo, igrati tu igru je kao igrati ragbi ili kik boks, sve udarci ispod pojasa. Svaki građanin treba da se duboko zamisli i aktivno deluje“, navodi profesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari