Zečevi se sutra skupljaju ispred Skupštine pred početak konstitutivne sednice 1Foto: Sviće

Organizovana grupa Sviće planira da se okupi sutra u 9 i 30 sati ispred Narodne skupštine, pred početak konsitutivne sednice, kako bi pozdravila narodne poslanike i još jednom im saopštila šta misli o nedavno održanim izborima i neregularnostima koje su pratile taj proces, saopštila je Organizovana grupa Sviće.

Kako se navodi ova grupa smatra da “izbori u decembru nisu odražavali ni minimum demokratičnosti procesa, a budući da su izbori jedan od minimalnih instrumenata kako bi se neko društvo nazvalo, barem teorijski, demokratskim, jasno je da Srbija nije ni blizu demokratije”.

“Zato se ponovo okupljamo na ulici kako bismo izrazili nezadovljstvo i ponovili naše zahteve. Prvi zahtev na kom insistiramo i od koga nećemo odustati, jeste otvaranje i revidiranje biračkog spiska, odnosno osnivanje nezavisne komisije koja bi na tome radila. Brojne domaće i strane organzacije i posmatračke misije iznele su u javnost dokazane neregularnosti u vezi sa prethodnim izborima, te naša grupa stoji i iza zahteva da je neophodno ponišiti prethodne izbore na svim nivoima i pokrenuti istrage u vezi sa izbornim neregularnostima”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, sredinom januara grupa mladih prošetala je sinoć ulicama Beograda sa maskama zečeva, kako bi podsetili na studente uhapšene tokom protesta protiv „izborne krađe“ ispred Skupštine grada Beograda. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručuju „Zečevi su pokazali zube, šefe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari