Zeder: Bavarska je bila pouzdan partner Balkana još od Franca Jozefa Štrausa 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Premijer Bavarske Markus Zeder podelio je na Instagramu svoje utiske iz Beograda, dok njegova zvanična poseta još traje. U objavama govori o prekretnici u naučnoj saradnji, budući da se dogovara program univerzitetske saradnje, a posebno se zahvalio i na Ordenu Srbije na lenti, koji mu je uručen.

„Prekretnica u naučnoj saradnji: Univerzitet „Dunavski univerziteti” u Beogradu i TH Ingolštat dogovaraju program razmene studenata i naučnika Erazmus sporazumom. Povezivanje kroz nauku i istraživanje je najsigurniji most ka budućnosti. Zadovoljstvo nam je što imamo jake partnere u Beogradu: Najsavremenija tehnologija sa mogućnošću ekonomske primene još više zbližava naše zemlje“, piše u objavi Zedera na Instagramu, u slobodnom prevodu sa nemačkog jezika.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Markus Söder (@markus.soeder)

„Dobra politička razmena sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i brojnim ministrima: Podržavamo prijem Srbije u Evropsku uniju. Samo regionalno raznolika, ujedinjena i jaka Evropa može da prkosi izazovima budućnosti u vremenima krize. Zato sa velikom posvećenošću revitaliziramo našu bavarsko-srpsku vladinu komisiju. Takođe želimo da proširimo našu ekonomsku i naučnu saradnju. Bavarska je bila pouzdan partner, mostobran i zagovornik Balkana još od Franca Jozefa Štrausa. Veliko hvala predsedniku Vučiću što ga je odlikovao Ordenom lente Republike Srbije. Nagrada je čast za Slobodnu državu Bavarsku i za mene lično“, piše u još jednoj Zederovoj objavi, slobodno prevedenoj sa nemačkog jezika.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Markus Söder (@markus.soeder)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari