Zelena stranka: Srbiju i Holandiju povezuju zelena politika i ideje 1Foto: zelena stranka

Zelena stranka je stranka koja je prepoznata od stranke holandskih Zelenih kao stranka koja gradi jasnu politiku u skladu sa vrednostima koje zastupaju zelene stranke Evrope. 

Ruud Peeten, koji je u ime Zelenih Holandije (Groen Links), posetio našu Zelenu stranku, sastao se sa Goranom Čabradijem, predsednikom Zelene stranke i tom prilikom razmotrili su nove modele saradnje. Predsednik Čabradi upoznao je kolegu sa ekološkim problemima sa kojima se suočava Srbija, te ukazao da je Srbija deo EU, i da ukoliko se ne počne sa rešavanjem alarmantnih problema, ti problemi mogu početi da ugrožavaju i zemlje EU. 

Goran Čabradi je zatražio od kolege iz Holandije podršku i pomoć u radu sa građanima Srbije na rešavanju problema koji su prisutni, te gradnji nove svesti da imaju pravo na zdravu životnu sredinu kako ne bismo više dozvoljavali da nam loša politika to pravo oduzima. 

Jedna od tema razgovora je bio i Green Deal na kome EU trenutno radi, gde je holandski kolega Peeten razložio šta su osnovne ideje i ciljevi tog programa, te kako Srbija preko Zelene stranke u njega može da se uključi. 

Zelena stranka je otvorena stranka, jedina stranka zelene politike u Srbiji i ova važna zvanična poseta potvrđuje poziciju Zelene stranke u Evropi, te daje jasnu podršku napretku Srbije u sprovođenju zelenih ideja koje su nam preko potrebne. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari