Nebojša Zelenovićfoto FoNet Milica Vučković

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je danas da je sastanak sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom bio otvoren i da je tema bio evropski predlog o definisanju odnosa Beograda i Prištine.

„Eskobar je ponovio da sporazum Beograda i Prištine definiše normalizaciju odnosa, a ne priznanje, kao i da SAD podržavaju sporazum u potpunosti“, rekao je Zelenović.

Američki izaslanik je, prema saopštenju stranke Zajedno, rekao i da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, kao i da region Zapadnog Balkana treba da ide brže ka EU.

„Sporazum ne bi smeo da sa sobom nosi potvrdu da je u Srbiji sve u redu – jer nije“, istakao je Zelenović u današnjem razgovoru.

On je podsetio i da stranka Zajedno još nije izašla sa konačnim stavom o Sporazumu, kao i da je predstavnik EU Miroslav Lajčak preneo snažno opredeljenje EU ka proširenju.

„Ako je tako, u nekom od dokumenata treba da stoji datum za punopravno članstvo Srbije i Zapadnog Balkana u EU. To je vazno iz dva razloga – prvo, to bi vratilo nadu građanima koji žele u EU, ali su izgubili nadu i drugo, rasčistila bi se politička scena u Srbiji i jasno definisale proevropske snage“, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari