Zelenović: Jeremić će okončati samovlašće 1Foto: Tviter

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić večeras je u Šapcu zvanično počeo izbornu predsednički kampanju.

Jeremić je u nedelju na skupu „Srbija 2017“ u „Mikseru“ u Savamali, objavio kandidaturu pred više od hiljadu pristalica, a potom je na društvenim mrežama emitovan i video spot. Jeremića, je između ostalih, podržao i bivši funkcioner DS Dušan Petrović, osnivač stranke Zajedno za Srbiju iz Šabca.

Nebojša Zelenović, sadašnji predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca, izjavio je da će Vuk Jeremić biti u prilici da znatno doprinese privrednom rastu i podizanju životnog standarda građana Srbije, kada bude izabran za predsednika, jer ce moći da na dobar način koristi uticaj kroz brojne i važne kontakte sa svetskim političarima, poslovnim ljudima i javnim ličnostima, koje je stekao u dosadašnjoj karijeri. Jeremićev izbor za predsednika Srbije, takođe, značiće i kraj samovlašća, koje je okovalo našu zemlju, kaže Zelenović.

Vuka Jeremića podržali su i pojedini čelnici Demokratske stranke, mada je rukovodstvo DS stalo uz Sašu Jankovića.

– Predstavljam onaj deo DS koji snažno podržava Vuka Jeremića za predsednika i taj deo nije mali, u to ćete se uskoro uveriti. Legitimno je u ovoj fazi da i jedni i drugi iznesemo svoje argumente i u zavisnosti od toga kakvu odluku donese Glavni odbor ta odluka će biti za sve obavezujuća, rekao je Borislav Novaković, član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Odluku Predsedništva DS da podrži Jankovića, trebalo bi da potvrdi i Glavni odbor stranke. Jeremića je podržala i bivša šefica Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović.

– Danas smo bili i bićemo zajedno uz Vuka Jeremića. Levica uz desnicu. Zajedno sa Sandom Rašković Ivić, bivšom predsednicom Demokratske stranke Srbije i generalom Zdravkom Ponošem, bivšim načelnikom Generalštaba Vojske Srbije. Vuk – ujedinitelj i pomiritelj Srbije!, napisala je Vukomanovićeva na Fejsbuku, objavišvi svoju fotografiju sa Rašković Ivić i Ponošem.

Rašković Ivić je izjavila da je podržala Jankovića je on čovek koji može da objedini nacionalno i demokratsko. Ona smatra da ako se svi opozicioni kandidati jednakim snagama budu borili za fer i poštene izbore Srbija će dobiti novog predsednika koji nije iz vladajućeg establišmenta. Upitana zašto nije podržala kandidaturu Boška Obradovića iz Dveri, Rašković Ivić je odgovorila da joj ne smeta evrorealizam i dodala da predsednik Srbije mora biti predsednik svih građana – evroskeptika i evroentuzijasta. Jeremića su podržali i lokalni lideri Miroslav Aleksić, Veroljub Stevanović, Boško Ničić…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari