Zelenović: Vlast se plaši da se u Skupštini glasa o smeni Gašića jer se boji kako bi to bilo prihvaćeno u javnosti 1foto FoNet Milica Vučković

Vlast se plaši da se u Skupštini glasa o smeni ministra policije Bratislava Gašića jer se boji kako bi to bilo prihvaćeno u javnosti, rekao je kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović, napominjući da je u pitanju igra živaca.

Zelenović je u emisiji “Iza vesti” rekao da su zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja” artikulisani na protestu, ali da se o njima odlučuje u Skupštini.

Kako je kazao, vlast odlaže glasanje i kupuje vreme, pa je tako na dnevni red dodata i smena ministra privrede Radeta Baste. Zbog toga ne isključuje mogućnost da se o smeni Gašića glasa tek u septembru.

“Stvari se pomeraju zavisno od pritiska koji dolazi sa ulice. Ovo je jedna igra živaca i videćemo šta će biti narednih dana”, kazao je Zelenović.

On se ne slaže s konstatacijom da vlast ne pokazuje nameru da ispuni zahteve.

“Sa Aleksandrom Vučićem na vlasti uvek se igra do poslednjeg trenutka. Ispuniće nešto ako baš bude morao”, istakao je gost “Iza vesti”.

Iako se nijedan od zahteva (smena Aleksandra Vulina, smena Bratislava Gašića, smena REM-a, smena rukovodstva RTS-a i objektivno izveštavanje o protestima, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, ukidanje rijalitija i programa koji promovišu nasilje, gašenje tabloida i sednica parlamenta o odgovornosti Vlade i bezbednosnoj situaciji) ne odnosi direktno na Aleksandra Vučića, kao parola protesta iznedrio se zahtev “Vučiću, odlazi”.

Zelenović objašnjava da kada građani uzvikuju “Vučiću, odlazi”, oni znaju da se iza svih tih ljudi čija se smena traži nalazi Aleksandar Vučić.

“Kada je bio protest ispred Pinka niko nije prozivao Vučića. Sav naboj je bio usmeren baš na tu medijsku kuću”, kaže Zelenović.

Upitan da objasni kako to da su blokade zbog Rio Tinta dovele do toga da se zahtevi ispune za nekoliko dana, a sada se protestuje već deset nedelja, gost N1 kaže da je razlika u tome što ovi zahtevi ruše temelje vlasti SNS i Aleksandra Vučića.

Zelenović je najavio da se od protesta neće odustati ni tokom leta, već da je samo pitanje forme u kojoj će se oni održavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari