Zelenović: Vučić, u sklopu kampanje za kopanje litijuma, obilazi putarske radove 1foto FoNet Milica Vučković

Koalicija „Šabac protiv nasilja – Nebojša Zelenović“ ocenila je večeras kao jednu „u nizu aktivnosti u sklopu kampanje za kopanje litijuma u Podrinju i Jadru „to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obišao putarske radove u selu Bojić“.

U saopštenju su predsednika Srbije nazvali „najskuplje plaćenim lobistom“ i „zaštitnim licem“ kompanije Rio Tinta, te ga optužili da „nastavlja da podcenjuje“ građane Podrinja i Srbije.

Ocenili su d to radi „nadajući se da će rekonstrukcijama puteva i različitim marifetlucima uspeti da umanji otpor naroda“ prema, kako su naveli, „katastrofalnom projektu kopanja litijuma“.

Poručili su i da vlastima, „koliko god se trudili i koliko god lagali“ to neće proći, piše u saopštenju koje je medija dostavila stranka Zajednio čiji je Zelenović kopredsednik.

Vučić je ranije danas kazao jda će narednih šest dana boraviti u lozničkoj kasarni, tokom kojih će organizovati razgovore sa građanima, te da će jedna od tema biti navodi o ugrožavanju reka u slučaju otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra.

„Hoću da kažem našim ljudima da će sve naše vode i zemljište da budu sigurni, da će sve naše vode da budu čiste“, rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš kod Šapca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari