Željko Komšić: Umesto izvinjenja, na sceni politika zagovaranja genocida

Predsedavajući Predsedništva BiH za Danas o Danu RS i odnosu Srbije prema BiH

Ostavite komentar


  1. Komsic je jedan vrhunski licemer i da ne kazemo sta jos. Nije ni cudo da je miljenik „drugosrbijanske visoko-moralne elite“. Komsic ovde k#%^ nesto o ugrozavanju celovitosti BiH i o krsenju ustava a on, istovremeno izjavljuje kako je albanska tvorevina na Kosovu za njega „nezavisna drzava“ cime ne postuje teritorijalni integritet Srbije, vredja Ustav drzave Srbije, vredja vecinske stavove gradjana Srbije, podrzava albanski nacionalizam i separatizam. Komsic moze da vredja Srbiju ali ocekuje da se BiH postuje? Realnost je da je RS visestruko samostalnija i vise drzava nego sto je ta tvorevina na Kosovu koju izdrzavaju i odrzavaju zapadne pare i inercija pojedinih zapadnih administracija, bivsih i sadasnjih. Bota Beslina da ni ne komentarisemo.

    1. @RS višestruko samostalnija i više država od Kosova,a niko u svetu je nije priznao kao „državu“,pa ni Srbija,rusija,USA,i još stotinjak država članica UN?!Zanimljiva logika!

      1. Zemlja je bila okrugla i okretala se oko Sunca, i onda kada se to nije „priznavalo“ . To ti je logika.

  2. Snezana Congradin i njeno „novinarstvo“ je ozbiljno doprinelo srozavanju Danas-a i gubitku mnogih citalaca ali i kupaca novina. Ti njeni clanci, kolumne i ntervjui su toliko predvidljivi i toliko na isti sablon pravljeni da je to vec smesno. Da pogodimo, Biserko je vec odradjena za ovaj mesec, Beslin vec dva puta, Komsic isto dva puta, Filip David isto, Korac isto, jedino Malici nista nije izjavio ovaj mesec, tako da eto njega u sledecim danima gde ce zajedno sa Congradin da razotkrivaju velikosrBsko-zlocinacku politiku.

  3. Komšić je dokazani mrzitelj Srba koji se zalaže za rasparčavanje Srbije a istovremeno zagovara unitarnu BiH. Pa neće da može, što bi rekao Šojić. Kako vi nama tako mi vama.

  4. Kome da se izvinjavamo? Onima koji su fakticki hteli i zapoceli rat a danas im je jedino krivo sto je njihov „genocid“ manji od srpskog „genocida“. Hteli su rat ali, da u tom ratu, kao i ranije, glavne zrtve budu Srbi. Komsic [pokusava da ubedi one koji ga biraju, placaju i njime upravljaju da i dalje zasluzuke njihovo poverenje i „provijant“ koji mu daju.

  5. „– Ključno pitanje kada je reč o obeležavanju 9. januara je šta tamo slave? Slavi se nastanak entiteta 9. januara 1992. kada je deo srpskih političara u Republici BiH jednostranim i protivustavnim aktom započeo svoju separatističku akciju, koja će dovesti do rata.“ – ne mogu da poverujem da ovo izgovara ‘istoricar’; kakva separatisticka akcija, tad je bio referundum o osnivanju samostalne Srpske Republike kao sastavnog dela Jugoslavije, znaci jedini separtatisti u ovom slucaju su bili SDA I HDZ koji su hteli da protivustavno izadju iz SFRJ, srbi su hteli da ostanu u Jugoslaviji…
    dosta vise sa ovim placenim istoricarima koji ponavljaju iste gluposti…

  6. Srbija ima toliko svojih problema a ovo sa RS samo je jos jedan problem vise pogotovo sto se mladi iz RS najvise iseljavaju i to ne u Srbiju nego na zapad. Odvajanje RS moze se izvesti samo ratom a ko ce tu da ratuje , politicari sa svojom decom sigurno nece

  7. Moj čukundeda je bio učesnik bosanskohercegovačkog ustanka iz 1875. godine. I bio je „oslobodilac“. Moj deda je bio partizanski borac i nosilac partizanske spomenice 1941. godine i bio je „oslobodilac“. Moj otac i ja smo danas „agresori“, gde doslovno na spomeniku u centru piše „žrtve srpske agresije“… znači, moji preci oduvek žive na tim područjima, dođe neko sa strane-„oslobodioci“ da oslobode „moju kuću i moju imovinu od mene-„agresora“. sa druge strane, svim žrtvama hrvatskog muslimanskog nacizma na spomenicima piše „žrtve fašističkog terora“, niti ko niti šta ,niti zašto, niti kako… ništa. to i takvo je danas zaraslo u korov. Logor Aušvic doslovno je zadržao „ambijent“ u koje su dopremani milioni ljudi. U Vukovaru, vodotoranj se naravno neće sanirati, on treba da posluži za mit o „velikosrpskoj agresiji“ bez obzira što su pola stanovništva činili Srbi. Sa druge strane, Jasenovac je jedan veliki pašnjak, a kada je gospodin iz svetske jevrejske organizacije obišao postavku, stekao je dojam da se radi o žrtvama cunamija, zemljotresa. Jevrej, svakako ne Srbin. …… da li vi uopšte znate šta pričate? ne misli se naravno na ovu simpatičnu devojku. nesreća srba je što nemaju kome dati glas na izborima. srbima se doslovno ne da obnoviti država. takav ološ se u srbiji može naći samo u srpskoj politici. uz najbolju volju da se bude legalista, nema se kome dati glas. i bez bojkota ove grupe građana, koja sebe naziva opozicijom. slobodnom, građanskom opozicijom.

  8. Komšić greši. RS je formirana 09.jan.1992. na početku rata, a priznata u Dejtonu 1995. Poštovanje Srba u BiH znači poštovanje njihovog dana u njihovoj RS. Nema opstanka BiH bez medjusobnog poštovanja. I nema opstanka BiH sa pričom o genocidu.

  9. Pitanje za Dodika i ostale: Ako Srbi imaju pravo na dvije države onda to pravo moraju imati i drugi,npr. Albanci,Albaniju i Kosovo?

    1. @Lobotomija on serbische maniera!

      To je pitanje za sponzore instaliranja albanske paradrzave na Kosovu a ne za Dodika. Nije Republika Srpska samoproglasila „nezavisnost“ nego upravo ta tvorevina na Kosovu. Nego, d ali na drzavu i otcepljenje imaju i npr. Grci u Albaniji, Srbi u „drzavi kosova“?

        1. Bedni su ti komentari i licnost koja ih fabrikuje.

  10. „Ujko“ Komsic da se pokrije usima i da ne relativizuje Jasenovac, potonje „vojno redarstvene operacije“ i realizaciju projekta Mile Budaka poznatog po tagu ‘tri trecine’ i sintagmi ‘nakot zreo za sjekiru“. A Dodik i Vulin da odrese jezik.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.