"Žene u politici - od prisustva do uticaja" 1

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, program “Podeli svoje znanje” i Akademija ženskog liderstva organizuju u Subotici sutra, 10. marta, sada već tradicionalnu Mentorsku šetnju, koja je deo Globalne mentorske šetnje koju koordinira organizacija Vital Voices.

Kako prenosi portal Magločistač okupljanje zainteresovanih je kod Željezničke stanice, u 12 časova, a nakon šetnje održaće se i javna debata na temu “Žene u politici – od prisustva do uticaja”, u prostorijama InfostudHub-a (Korzo br. 1), s početkom u 14 sati. Na debati će govoriti narodna poslanica Gordana Čomić i političarka Aida Ćorović, a razgovor će moderirati Marija Srdić, članica Programskog saveta Akademije ženskog liderstva i mentorka na programu “Podeli svoje znanje”.

Ove godine, u sklopu inicijative će se istog dana održati 150 šetnji u 60 zemlji sveta.

U Srbiji je prva mentorska šetnja organizovana 15. novembra 2008. godine u Beogradu i Nišu, kada se na jednom mestu okupilo više od petnaest uspešnih žena iz oblasti biznisa, javnog života, nevladinog sektora, kao i studentkinja, budućih liderki, u cilju razmene znanja, veština i iskustva. Šetnju su u Srbiji inicirale Andrea Brbaklić, Marija Nikolić i Ana Firtel, koje su učesvovale u programu Global Women Leaders Mentoring Partnership, koji zajednički realizuju magazin Fortune i Stejt Department u saradnji sa NVO Vital Voices.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari