Ženska mreža SSP Kragujevac: Ministarko Đurđević Stamenkovski ponižavate žene širom Srbije umesto da se borite za njihova prava 1Foto: GrO SSP Kragujevac

 

Povodom izjava ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski da su svedočenja o akušerskom nasilju i lošim uslovima u porodilištima, deo globalne agende protiv rađanja u Srbiji kao i nabavke pet ventilatora GAK-u u Višegradskoj, reagovala je i Ženske mreže Stranke slobode i pravde Kragujevac.

– Dok trudnice širom Srbije jedva preživljavaju tropske temperature, Milica Zavetnica pomno sprovodi kampanju SNS i bolnici Narodni front poklanja ni manje ni više nego, ventilatore. Pored toga, ova ministarka za brigu o porodici i demografiji, na progovaranja žena o akušerskom nasilju i lošim uslovima u porodilištima izjavljuje da je sve to „deo globalne kampanje koja se vodi protiv rađanja”, navodi se u saopštenju Maše Cvetković, članice Ženske mreže Stranke slobode i pravde iz Kragujevca .

Po njenim rečima i ako je doskorašnja kvazi opozicionarka i sama pre godinu postala majka, izgleda da je zaboravila koliko održavanje trudnoće i sam porođaj mogu biti naporni i teški za ženu, pogotovo u paklenim vremenskim uslovima.

– Ženama prete brojne infekcije i zaraze, što se automatski odražava na još nerođenu decu, podseća Maša Cvetković u svom obraćanju javnosti i medjima.

Ona pita ministarku – poštovana gospođo Đurđević, pitam Vas da li Vas je i malo sramota da na ovako gnusan način ponižavate žene širom Srbije, umesto da se kao žena u politici borite za osnovna ljudska prava?

– Da li je ovo Vaš način da podstaknete žene na odluku da imaju decu jer se plašimo da ukoliko Vi zajedno sa SNS ovako nastavite, od Srbije neće ostati ništa, odgovara i zaklučuje Maše Cvetković, ispred Ženske mreže SSP Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari