Zeri: Izveštaj srpskih eksperata o razmeni teritorija između Srbije i Kosova

Preševo za sever - demografska, teritorijalna i ekonomska dobit

Ostavite komentar


  1. Dobar prikaz. Treba i druge vrste studija, umesto.da to iz rukava sipaju pocetnici

  2. Baš je divno videti kako je ideja podele Kosova ujedinila sve izdajnike u Srbiji. Sramota me je svog naroda!

    1. Stoje neko izdaica,ako deli kosovo,i pokusava da normalizuje zivot Srbima koi zive dole.Ajde ti nemoj da sedis 300-400km od kosova i branis mu inteerse preko tastature.Nego idi da zivis dole.Mi kosovo nemamo i podela bi znacila dobitak za nas.

      1. Botino izdajnicka deli ti tvoju dedovinu u tvojoj SNS sekti. Ako si kukavica i izdajnik sta te se onda tice KIM. Grickaj taj sendvic, citaj Informer i gledaj Parove i Zadrugu. 40 godina turska vojska drzi severni deo Kipra pa nijedan grcki politicar a kamoli presednik ne pominje podelu ili priznanje. Jel znas zasto? Zato sto bi odmah zavrsio u zatvoru ili bi mu se desilo nesto jos mnogo gore.

        1. Seljačino nevaspitana, tvoji te ničemu drugo nisu naučili nego da vređaš i pljuješ a pametno ništa nemaš da kažeš, a i kako bi imao…

          1. Botina nepismena, sve ti gore pise ako znas da citas ali cak i da znas mozga nemas da ukapiras. Hajde sada troskom na Informer i salji telegrame podrske voljenom vodji tvoje sekte, botino.

          2. A kako to treba da se razgovara sa izdajnicima? Zna se kako se postupa sa izdajnicima.

      2. Како мислите да нормализује живот Србима који живе на Косову и Метохији? Већина Срба ће остати под управом Албанаца јер живе јужно од Ибра? Наши „експерти“ предлажу да ми мењамо своју територију за своју територију. Кажу то је добит. Не издајници, већ ИДИОТИ!

  3. „Ekspertska ponuda…“
    Za razmenu opština između Kosova i Srbije postoji dokumentacija, samo nemojte je pocepatini ili uništiti, pošto za to postoje i kopije za opštine koje su pripojene Kosovu a koje Srbiji…

  4. zanimljivo…mislim da ovu ideju treba obavezno uzeti u obzir jer ide u nasu korist.

    1. Razgranicena si ti sa sama sobom koliko vidim, i to sa mozgom najvise. Ova podela znaci nezavisno Kosovo i Veliku Albaniju. Znaci da smo se dobrovoljno odrekli Srba juzno od Ibra, Gracanice, Decana, Pecke Patrijarsije, auto puta pa ce Srbi preko Bugarske u Grcku na more…

    2. @natasa sukic*** Ima samo jedan mali problem-kosovski Albanci koji će reći :“ Ma važi,kako da ne,jedva čekamo beogradske ideje,a na našu štetu !“

  5. USTAV OCIGLEDNO VAZI ZA SVE GRADJANE SRBIJE SEM ZA PREDSEDNIKA.RAZGRANICAVA I CEPKA SOPSTEVENU ZEMLJU.

  6. Pišite vi šta hoćete i ako ne poznajete pravo stanje na KiM i koliko je težak život nas Srba sa KiM i onih tamo i onih izbeglih.
    Ali, hajdemo da malo polemišemo ali argumentovano.
    Prvo, svi vi patri (JOT) i ste već odavno otpisali KiM čim ste sa ratnim plenom i krvavim rukama napustili tatište. Niko ne zna pravu istinu o Košarama npr. da su tamo slati i ginuli protivnici Miloševićevog režima… Moj video-rekorder, nekoliko
    foto-aparata i kamera, čak i stripova, sam ponovo otkupio na Kraljevačkoj Pijaci od maskirno obučenih prodavaca.
    Drugo. U mojoj Peći živi dvoje-troje Srba, u Dečanima niko, u Đakovici dve babe Srpkinje, u Prizrenu šest žena i njihove dece, u Kačaniku, u Uroševcu i Lipljanu niko jedino su u Janjevu nekoliko porodica Hrvata starosedelaca još od Cara Dušana. U Prištini ima oko 50-tak dobro uhljebljenih Srba i Srpkinja (Ranđel Nojkić, Momčilo Trajković i Rada Trajković) a one opštine što nisam pomenuo (Gračanica, Novo Brdo, Klokotu, Ranilug, Patreš i Štrpce i naravno Gora – jer Gorance ne smemo ostaviti van institucija srpske uprave) su i onako predviđeni da budu u sastavu SZO +.
    Treće. Nikakav dogovor ne treba postići sa Albancima bez eksteritorijalnosti SPC i njenih Metoha (koji se i onako poklapaju sa srpskim Enklavama) i direktnu, koridoroma, vezom sa Srbijom preko Mokre Gore i Binačke Morava, a koju možemo „Platiti“ sa nesmetan korišćenjem vode iz hidrosistema Ibar-Lepenac i Jezera Gazivode (oko pola do milijardu evra godišnje) kao i uostalom tih nekoliko kilometara auto-puta i pruge što prolaze kroz Preševo (inače, Trampove zet je u ime Trampa predložio da R. K. pripadne teritorija desno od auto-puta i železničke pruge) a da će za sve to dati garanciju pre svih SAD i EU i GB i Kina(zbog putnih pravaca i budućeg kanala Dunav-Morava-Vardar koji će najverovatnije da grade jer tako bi tzv. „Kineski Put Svile“ imao direktnu polovnu vezu preko kanala Rajna-Majna-Dunav i Dunav-Morava-Vardar od Roterdama do Soluna) i naravno Rusije i Turske. Tursku pominjem zbog obećanja da neće preko R. Kosovo restaurirati Otomanski Carstvo i ostvariti tzv „Zelenu Transverzalu“ tj. povezivanje BiH, Rašku oblast, R. Kosovo i Makedonije.
    Ipak, nešto treba uraditi preventivno, jer nisu se Albanci za džabe odrekli Lapske (Preševske doline) 1959.god. jer smo već 1972. izgradili hidrosistem Ibar-Lepenac i nasipne branu Jezera Gazivode kao i njegovom levom obalom deo Jadranska Magistrale. Vodom tog jezera se navodnjavanjava i napaja sva Kosovska Dolina i hlade termoelektrane u Obiliću. Kao jedan od vidova pritisaka za očuvanje mira na KiM ili R. Kosovo možemo napraviti kanal Ribariće-Novi Pazar kojim će se voda iz srpske reke Ibar preusmeriti i zaobići jezero. Napraviti nego šta, čisto nek stoji, zlu ne trebalo…
    P. S. Predlažem da se u ovom smeru vodi diskusija i da se konkretno predloži, kako sada i odmah (jer prošlo je skoro četvrt veka i narodima sa KiM je stanje neizdrživo) rešiti situaciju, sagledavajući geopolitičko stanje u svetu, Evropi a posebno na Balkanu. Jer, znajte, da sve ovo neko čita (agentima CIA-e i KGB-a u nazivu radnog mesta stoji – Analitičar) i povlači određene poteze.

    1. A i ti si nam jedan od tih vucicevih ‘eksperata’ za podelu i prodaju? E, pa necete niciju dedovinu krcmiti! Ima da zivite u onome sto ste devedesetih napravili, a ako vam se ne svidja, ostavke, i napolje iz politike! (Za Kanadu, najbolje …)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.