Žigmanov: Hrvati u Srbiji i dalje žive u strahu

Ostavite komentar


  1. Od čega žive u strahu…Pa nas je proterano , uključujući i vojne porodice pola miliona…….

      1. Pa navedite jedan incident na nacionalnoj osnovi sa bilo kakvim posledicama a Srbe zlostavljate i na sportskim borilistima!
        Da nema Srba da li bi imali sta da pricate?
        MOZDA O JASENOVCU,GRADISCI?

        1. Za takvu situaciju Hrvata u Vojvodini ima razloga i povoda i to naročito zbog položaja i sudbine Srba u Hrvatskoj.Neka utiču na svoje sunarodnike iz Hrvatske da se situacija Srba u Hrvatskoj poboljša pa če time i njihov položaj ovde biti bolji.To u principu važi za sve narodnosti i to bez obzira na zakone itd.

    1. Zive u strahu izmedju ostalog zbog osudjenog ratnog zlocinca Seselja,koji je kupio kucu u Hrtkovcima odakle je proganjao i surgunisao hrvatski narod.To sto su Hrvati proterali nas Srbe je njihova sramota i bruka.Ako je stanje za Srbe u Hrvatskoj kao za Hrvate u Srbiji,znaci da smo banana drzave i da se na obe strane lako manipulise sa narodom.

    2. Igrali se konji vrani. Ova dva su vrana da crnja ne mogu biti. Pale narod po nalozima i vrlo definisanim instrukcijama. Vidim bas im je lose

  2. Crnogorci ne mogu da budu nacionalna manjina u Vojvodini jer nisu autotohni žitelji. Što se tiče Hrvata, to je žalosno da se ne osećaju sigurni, ali su još uvek tu prisutni, dok Srba u Hrvatskoj skoro da više nema, a i preostali se tamo ne osećaju sigurno.

    1. Selektivni pamćenje Žigmanova, Čanak je potpisao odluku Skupštine AP Vojvodine, nije mu dao iz svog džepa! A da mu nije rekla Kolinda, na Vučićev mig, ne bi on ni ulazio u tzv. „Vojvođanski“ front!

    2. Status nacionalne manjine ne zavisi od autohtonosti. Upravo Srbi u CG ne zele da se izjasne kao nacionalna manjina jer su autohtoni zitelji!

      1. Kako da se izjasne kao nacionalna manjina kada ih je oko 40% ukupnog stanovnistva, a vise od 80% hriscana se izjasnjavaju kao vernici SPC.
        Srbi u CG mogu biti samo konstutivni narod i da imaju dvojno drzavljanstvo (kao Crnogorci u Srbiji) jer gradjanska drzava CG je samo paravan za crnogorski hegemonizam.
        @ Alek…. I treba da se please onih koje su njihovi sunarodnici isterali sa vekovnih ognjista…

      2. Ako ne zavisi od autohtonosti zasto Srbi ili Bosnjaci nemaju status nacionalne manjine u Sloveniji a ima ih mnogo vise nego Crnogoraca u Srbiji i jos se radi o clanici EU?

  3. Politika nikada nije bila u skladu sa realnim stanjem na terenu!Na isnovu kojih istrazivanja vi to tvrdite?Sramota treba da vas bude!Bitno vam je samo da poentirate trenutno,posledice vas nikada ne zanimaju!

  4. Gospodin Zigmanov ocigledno nastavlja antisrprku politiku izigravajuci artful koji je N D H 2 igrala devedesetih sto je rezultiralo najvecim etnickim ciscenjem od dugog svetskog rata koje je ostalo nekaznjeno. Da li se on ikad izjasnio o tom zlocinu, ili i on kao i NDH 2 rukovotstvo negira zlocin, kao i genocid za vreme drugog svetskog rata. Kad se izjasni o tome more da dobije kredibilitet. Zakon akcije i reakcije ne more da se promeni!

    1. Gospodin Zigmanov je gradjanin Srbije kao i Vi. On ne mora da se izjasnjava zato sto je pripadnik manjine ni po jednom pitanju. To je degradacija. Ako Vas niko ne tera da se izjasnjavate javno po raznim pitanjima, nece ni on. Nisu nacionalne manjine ovde u Srbiji gradjani treceg reda da moraju da se javno izjasnjavaju po raznim pitanjima – kada nekome dune. Ili smo svi ravnopravni ili nije niko. Nema gradjana prvog reda i gradjana drugog reda. Nema drzavljana Srbije koji ce odredjivati drugima sta treba da rade. Biti pripadnik vecinskog naroda ne znaci da se ima pravo da se drugima upravlja kao marionetama.

  5. Ne mogu i necu da prihvatim tu groznu logiku:ako je nama tamo lose,neka je i njima ovde ili vec neka od varijanti seseljevskog tupavog revansizma(ne kupujte slovenacke proizvode pred sam rat).Nisam izbegla iz Hrvatske nego smo otisli u neko drugo manje nemirno vreme,nismo ucestvovali u ratu ni u deobi ratnog plena.Materijalne prilike u raznim zlatnim vremenima su nas sprecavale da odemo negde gde mislimo da je bezbedno,gde nismo kao narod za sobom ostavili suvise mrtvih i placa.Racunaju se nase izbeglice,a ne racuna rasparcana Hrvatska po kojoj vrsljaju secikese i ubice i salju vladikama nova kola.Onaj ko je radikale i njihovog sefa pustio u Vojvodinu,podgrejava taj strah koga se tako strasno stidim i u ime moje porodice najdublje izvinjavam zajednici Hrvata u Vojvodini i srugde..

  6. Srbija je ekskluzivna drzava stvorena po meri njenog vlastelina i njegove vlastele. Vlastela tipa babici, mitrovici i ini ima pravo na sve, ostali nezavisno od nacionalne, verske i politicke pripadnosti mogu samo da sluze vlasteli ili da odu u inkluzivne EU drzave i tamo zive zivot dostojan ljudi 21. veka.

  7. Mogu samo da zamislim kako vam je kada je mene strah da prodjem kroz Hrvatsku i ni ne pomisljam da tamo zanocim, a kamoli da pomislim da tamo zivim kao vi u Srbiji, imajuci u vidu sta se tamo sve dogodilo.

  8. Šta bi tek radili i govorili da imaju prava kao Srbi u njihovim „demokratskim“ državama.

  9. Tito je pravio Jugoslovene, Milo Crnogorce, Cepeto Pinokija a Canak Vojvodjane. Sve od istog materijala.

  10. Evo i ja se ne osećam u Vučićevoj radikalnoj Srbiji sigurno. Od 1990 na ovamo.
    Morao sam u inostranstvo i ovde nije kao kod kuće.
    Žigmanov bi trebao biti veći Jigosloven nego što je Hrvat ili barem približno.
    Svako se drži svoje busije umedto da gledamo sličnosti kojih je više mnogo od nekijh istoricjskih specifičnosti.

  11. Preteruje gospodin Žigmanov , muti vodu pred izbore manipulacijom straha …

  12. Al’ ovaj „lupeta“! U kom strahu? Za doček Nove Godine pun Beograd Hrvata, koji su se „u strahu“ veselili, jeli i pili po restoranima i klubovima. Doduše jesu bili „u strahu“, ali u strahu od holesterola. A možda bi ovaj „veliki stručnjak“ ponovo hteo Srem, čisto da ne bi bio u strahu.

  13. sto mi ne objavljujete komentare?
    Ovaj Zigmund, kao i njegovi partneri Canak i Stevovic su isti kao i hulja a.v. dakle: hulje.

  14. Kakvo drustvance, turbo milogorac, turbo `rvatina i naravno Canak. Produkti raznih sluzbi za koje tesko da ce i rodbina glasati.

  15. Nisam znao da su Hrvati ovde ikada zivelu u strahu ? Zelite li da pricamo o strahu ono malo preostalih Srba u Hrvatskoj.Zelite li da u istu ravan stavite Sesljevo blebetanje devedesetih ,i Jasenovac ? Mogao bih jos ovakvih paralela da izvucem,ima ih nazalos previdse.Meni je jasno da se vi borite za Hrvate u Srbiji,i to je apsolutno legitimno.Ali davati ovakve pausale izjave ,je u najmanju ruku zlonamerno.Bolje bi vam bilo da se malo pozabavite jasenovcem i jadovnim,i pognote da se to raspetlja.Tako cete najvise uraditi za Hrvate u Srbiji. Jer dokle god posti ta prica o Jasenovcu , kao necemu neodredjenom, sa rasponom zrtava od 8000-1000000, kakvom pomirenju mi mozemo da se nadamo ? Vi da ste dobronamerni prvo bi se sa. time pozabavili,kao najvecim kamenom spoticanja izmedju dve nacije.Ko nevidi daje sustina mirenja u prici oko Jasenovca , taj je ili glup (cenim da vi to niste) ,ili zeli da napravi neki belaj.

  16. Žive u strahu? Od čega ili od koga? Koje lupetanje majko moja! Ah, da u strahu su jer nije napravljen tunel kroz Frušku goru, sad mi je tek jasno.

  17. Pita li se iko kako smo tretirani mi Srbi u Hrvatskoj. Možda bi gospodin probao da žibi ovdje kao Srbin a ne Hrvat iz Vojvodine

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.